წვრილად დაჭერით (ან გახეხეთ) კომბოსტო, პომიდორი (გარეცხილი) და ბოლოკი (გათლილი). გათალეთ და გახეხეთ სტაფილო.
გაფრცქვენით და დაჭერით ნიორი და ხახვი.
გარეცხეთ პრასი და დაჭერით რგოლებად.
კარტოფილი გათალეთ და ლუკმებად დაჭერით.
გაალღვეთ კარაქი მოზრდილ ქვაბში.
ჩაყარეთ ნიორი, ხახვი, ბოლოკი, პრასი და სტაფილო. თუშეთ მაღალ ტემპერატურაზე 5–10 წუთით, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება.
დაამატეთ ბულიონი (ან დასაშვებია წყალიც ვეგეტარიანელებისთვის) და მიიყვანეთ დუღილამდე.
ჩააყარეთ კომბოსტო, კარტოფილი, პომიდორი, დაფნა, პილპილი და კვლიავი.
შეამცირეთ ტემპერატურა მინიმუმამდე და დააფარეთ თავსახური. ადუღეთ დაახლოებით 1 საათი ან მანამ, სანამ ბოსტნეული არ მოიხარშება. დროდადრო მოურიეთ.
ამოიღეთ დაფნის ფოთლები. შემდეგ დაჭერით კამა და/ან ოხრახუში.
გადმოასხით წვნიანი ჯამებში.
სურვილისამებრ ზემოდან დაამატეთ არაჟანი და მოაყარეთ კამა და/ან ოხრახუში.
შეგიძლიათ, მიირთვათ მაშინვე, თუმცა ასევე გემრიელია, თუ გააგრილებთ და მაცივარში 1–2 დღით გააჩერებთ. მიირთმევენ ცივადაც. ასევე მიირთმევენ კარაქთან და ჭვავის პურთან ერთად.