რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყველის ხინკალი

ჩვენებური, ქართული, გემრიელი ყველის ხინკალი – რომლის მომზადებაც სულაც არაა რთული :)
ჩვენებური, ქართული, გემრიელი ყველის ხინკალი – რომლის მომზადებაც სულაც არაა რთული :)

0:40:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

გამოდის 12–15 ცალი ხინკალი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა ფქვილი
2   ჩ/კ მარილი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
1 12   ჭიქა წყალი
200   გრამი დაფშვნილი ყველი
4   ს/კ დარბილებული კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი. ფქვილის შუაგულში გააკეთეთ ჩაღრმავება და მოათავსეთ კვერცხი და 1 ჭიქა წყალი. წყალი და კვერცხი ფქვილში ჩანგლით შეურიეთ. საჭიროებისამებრ, დაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი რბილი ცომის მისაღებად. ცომი ფქვილ მოყრილ ზედაპირზე გადმოიტანეთ და ზილეთ, სანამ გლუვი და ელასტიკური არ გახდება, დაახლოებით 5–6 წუთით. დააფარეთ და გადადგით სულ მცირე 20 წუთით.

2

შიგთავსის გასაკეთებლად: 200 გრ დაფშვნილ ან გახეხილ ყველში კარგად შეურიეთ 4 ს/კ დარბილებული კარაქი.

3

ცომი ორ ნაწილად გაყავით. გააბრტყელეთ თითოეული ნაწილი დაახლოებით ½ სმ სისქეზე. დიდი ჭიქით ცომისაგან გამოჭერით მრგვალი ფორმები. თითოეული ფორმა კარგად გააბრტყელეთ. მოაყარეთ ფქვილი და გადადეთ.

4

ყველის შიგთავსი კოვზით გაბრტყელებული მრგვალი ფორმის შუაში მოათავსეთ. შეკარით ხინკლის თავი ისე, რომ ხარშვისას არ გაიხსნას. გაიმეორეთ, დარჩენილი ცომისა და შიგთავსის შემთხვევაშიც.

5

დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ მარილი და აადუღეთ. ადუღებულ წყალში ჩაყარეთ ხინკალი და ხარშეთ დაახლოებით 15–20 წუთით.

6

როცა ზემოთ ამოტივტივდება უკვე მოხარშულია. ქაფქირით თეფშზე ამოიღეთ. მოაყარეთ შავი პილპილი და მიირთვით ცხელი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ვარენიკები კარტოფილისა და ყველის გემრიელი შიგთავსით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
ვარენიკები კარტოფილისა და ყველის გემრიელი შიგთავსით. მოამზადეთ და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
ავტორი:
ხინკალი – ქართული ტრადიციული სუფრის უცვლელი და შეუდარებელი ნაწილი !
ხინკალი – ქართული ტრადიციული სუფრის უცვლელი და შეუდარებელი ნაწილი !
ავტორი: