რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყვავილოვანი კომბოსტო ყველით

ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.
ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
300   მლ. რძე
220   გრამი წმინდად გახეხილი ყველი ჩედარი
3   ს/კ ფქვილი
50   გრამი კარაქი
25   გრამი ახალი პურის ნამცეცები
12   ჩ/კ მდოგვი
მუსკატის კაკალი/ჯავზი
მარილი და შავი წიწაკა
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 225°C-მდე.

2

დატეხეთ მოზრდილი ყვავილოვანი კომბოსტო მცირე ზომის ყვავილედებად, ხარშეთ მარილიან წყალში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

3

გადაწურეთ საწურზე და მოათავსეთ კარაქ წასმულ საცხობ ჭურჭელში.

4

დადგით ცეცხლზე ქვაბი, ჩაასხით რძე, დაამატეთ ფქვილი და კარაქი. ურიეთ განუწყვეტლივ, სანამ მიღებული მასა არ გასქელდება და ერთგვაროვან სოუსს არ მიიღებთ. ადუღეთ 2 წუთი. შემდეგ დაამატეთ 150 გრამამდე გახეხილი ყველი, მდოგვი, ერთი მწიკვი მუსკატის კაკალი და სანელებლები, გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 1 წუთი და კარგად ურიეთ. მიღებული სოუსი მოასხით ყვავილოვან კომბოსტოს.

5

დარჩენილი ყველი და პურის ნამცეცები (სურვილისამებრ) აურიეთ ერთმანეთში და მოაყარეთ კომბოსტოს ზემოდან.

6

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ კერძი ზემოდან ოქროსფრად არ შეიბრაწება.

7

სუფრასთან მიიტანეთ ცხლად. გემრიელად მიირთვით!

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ღუმელში შემწვარი ბოსტნეული ძალიან გემრიელია. შეგიძლიათ, გაამრავალფეროვნოთ თქვენი საყვარელი ბოსტნეულით.
ღუმელში შემწვარი ბოსტნეული ძალიან გემრიელია. შეგიძლიათ, გაამრავალფეროვნოთ თქვენი საყვარელი ბოსტნეულით.
ავტორი:
ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი მეთოდი ყვავილოვანი კომბოსტოს მოსამზადებლად.
ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი მეთოდი ყვავილოვანი კომბოსტოს მოსამზადებლად.
ავტორი:
ფერადი, ლამაზი და რაც მთავარია გემრიელი კერძი, რომელიც არ მოითხოვს დიდ დროსა და ენერგიას.
ფერადი, ლამაზი და რაც მთავარია გემრიელი კერძი, რომელიც არ მოითხოვს დიდ დროსა და ენერგიას.
ავტორი: