რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ყვავილოვანი კომბოსტო ყველით

ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.
ეს ნოყიერი კერძი შეგიძლიათ მოამზადოთ სადილად. ძალიან უხდება შინ გამომცხვარი პური და ახალი მწვანილები.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   თავი ყვავილოვანი კომბოსტო
300   მლ/ლ რძე
220   გრამი წმინდად გახეხილი ყველი ჩედარი
3   ს/კ ფქვილი
50   გრამი კარაქი
25   გრამი ახალი პურის ნამცეცები
12   ჩ/კ მდოგვი
მუსკატის კაკალი/ჯავზი
მარილი და შავი წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 225°C-მდე.

2

დატეხეთ მოზრდილი ყვავილოვანი კომბოსტო მცირე ზომის ყვავილედებად, ხარშეთ მარილიან წყალში 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.

3

გადაწურეთ საწურზე და მოათავსეთ კარაქ წასმულ საცხობ ჭურჭელში.

4

დადგით ცეცხლზე ქვაბი, ჩაასხით რძე, დაამატეთ ფქვილი და კარაქი. ურიეთ განუწყვეტლივ, სანამ მიღებული მასა არ გასქელდება და ერთგვაროვან სოუსს არ მიიღებთ. ადუღეთ 2 წუთი. შემდეგ დაამატეთ 150 გრამამდე გახეხილი ყველი, მდოგვი, ერთი მწიკვი მუსკატის კაკალი და სანელებლები, გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 1 წუთი და კარგად ურიეთ. მიღებული სოუსი მოასხით ყვავილოვან კომბოსტოს.

5

დარჩენილი ყველი და პურის ნამცეცები (სურვილისამებრ) აურიეთ ერთმანეთში და მოაყარეთ კომბოსტოს ზემოდან.

6

აცხვეთ წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ კერძი ზემოდან ოქროსფრად არ შეიბრაწება.

7

სუფრასთან მიიტანეთ ცხლად. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი გემრიელი და სასარგებლო ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!
ეს არის სამარხვო კერძი, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ცხელიც, ცივიც, პურით და პურის გარეშეც!
ავტორი:
ბადრიჯანი ბულგარულით – ინგრედიენტების გემოვნებისამებრ განსაზღვრის საშუალებას გაძლევთ ^_^
ბადრიჯანი ბულგარულით – ინგრედიენტების გემოვნებისამებრ განსაზღვრის საშუალებას გაძლევთ ^_^
ავტორი: