ხილის ხრაშუნა “პეჩენია”
თუ ოჯახში პატარა გყავთ, არ გაგიკვირდეთ, რომ ერთხელ გასინჯვის შემდეგ ყოველდღე მოგთხოვთ ამ პეჩენიას :)
გაცრილ ფქვილს დაამატეთ შაქარი, მარილი და აურიეთ.
ხილის წვენში ჩაასხით ზეთი, დაამატეთ 1 ჩ/კ სოდა, 3 ჩ/კ ლიმონის წვენი, აურიეთ და ჩაასხით ეს თხევადი მასა ფქვილში. შემდეგ დაამატეთ გახეხილი ვაშლი, ცედრა (სასურველია მსხვილად გახეხილი), ვანილის პუდრა და მოზილეთ ცომი.
გააკეთეთ ბურთულები, დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე და გამოაცხვეთ 180°-ზე.