წიწიბურა სოკოთი
მოამზადეთ წიწიბურა ამ რეცეპტით და გახადეთ თქვენი სადილი მრავალფეოვანი.
საწურზე ცივ წყალში გაავლეთ წიწიბურა. დააწდეთ.
ამასობაში, საშუალო ტემპერატურაზე ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაუმატეთ ხახვი და სტაფილო და თუშეთ 5–10 წუთით. შეურიეთ სოკო და თუშეთ კიდევ 5 წუთით.
საშუალო ტემპერატურაზე ქვაბში გაალღვეთ კარაქი. დაუმატეთ წიწიბურა და ამოურიეთ. შემდეგ, შეურიეთ ხახვის ნაზავი, წყალი, მარილი და პილპილი. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა, დააფარეთ ქვაბს და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე სითხის შეწოვამდე, დაახლოებით 20 წუთით. კარგად ამოურიეთ და გემრიელად მიირთვით.