ვაშლის ჯემი
მოამზადეთ მარტივად ვაშლის გემრიელი ჯემი ამ რეცეპტის დახმარებით :)
ვაშლი გარეცხეთ, გათალეთ და წვრილად დაჭერით.
ღრმა ქვაბში მოათავსეთ წვრილად დაჭრილი ვაშლი, შაქარი და ხარშეთ სქელი მასის მიღებამდე – დაახლოებით 30–40 წუთით.
დროდადრო მოურიეთ რომ არ მიიწვას. თუ მასა ძალიან სქელი იქნება შეურიეთ ცოტაოდენი წყალი.
როდესაც მზად იქნება დაუმატეთ ლიმონის წვენი და კარგად ამოურიეთ.
გამორთეთ გაზქურა და ჯემი გააგრილეთ.
შეინახეთ გასტერილებულ ქილებში.