ტორტი „საოცრება“
გარდა იმისა, რომ ძალიან გემრიელია, მისი ვიზუალი გულგრილს არავის დატოვებს.
განაცალკევეთ ცილა და კვერცხის გული. ათქვიფეთ ცილა შაქართან ერთად, მასა კი გადმოიტანეთ საკონდიტრო ტომარაში და განათავსეთ საცხობ ლანგარზე სამი წრის სახით. შედგით ღუმელში 2 საათის განმავლობაში და გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ.
კენკროვანი ხილი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად (მცირე ნაწილი შემოინახეთ ბოლო ეტაპისთვის, გასაფორმებლად). ათქვიფეთ გაციებული ნაღები შაქრის პუდრასთან ერთად და 2 გამომცხვარი ცილის წრეზე გადმოიტანეთ კრემის 1/3. ორივე კრემიან ნაწილს მოაყარეთ კენკრა და ერთმანეთზე დადეთ. ზემოდან კი, გამომცხვარი ცილის მესამე წრე მოათავსეთ. გააცივეთ.
გააფორმეთ ტორტი დარჩენილი კენკრით, ნაღებითა და პიტნის ფოთლებით.