რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტორტი რაფაელო

გთავაზობთ დიდებული ტორტის შედარებით მარტივ რეცეპტს. მოამზადეთ, დააგემოვნეთ და შეაფასეთ რეცეპტი :)
გთავაზობთ დიდებული ტორტის შედარებით მარტივ რეცეპტს. მოამზადეთ, დააგემოვნეთ და შეაფასეთ რეცეპტი :)

1:40:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა შაქარი
34   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ ნუშის ექსტრაქტი
450   გრამი კრემ–ყველი
1   ჭიქა უმარილო კარაქი
280   გრამი შესქელებული რძე
1 12   ჭიქა ქოქოსის ფანტელი
14   ჭიქა რძის ფხვნილი
12   ჭიქა რძე
2   ს/კ შესქელებული რძე
1   ჭიქა მოხალული ნუში
12   ჭიქა დაფშვნილი ვანილის ვაფლი
12   ცალი რაფაელო მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. 5 ცალი კვერცხი (ცილის და გულის დაცალკევება საჭირო არაა) ნუშის ექსტრაქტთან და შაქართან ერთად თქვიფეთ, სანამ მოცულობა სამმაგად არ გაიზრდება. ფქვილი სამ ნაწილად დაყავით და კოვზის დახმარებით შეურიეთ კვერცხის ნაზავს. ცომთან სიფრთხილე გმართებთ - ზედმეტად არ ათქვიფოთ.

2

ცომი 22 სმ ზომის ცხიმმოსმულ საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. აცხვეთ 30 წუთით, სანამ ნამცხვრის შუაგულში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ.

3

კრემის მოსამზადებლად: თქვიფეთ დარბილებული კრემ–ყველი კარაქთან და 280 გრ შესქელებულ რძესთან ერთად. დაუმატეთ ½ ჭიქა ქოქოსის ფანტელი და რძის ფხვნილი, თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე.

4

პატარა თასში აურიეთ რძე და 2ს/კ შესქელებული რძე და გადადეთ. ნამხვარი სამ თანაბარ ფენად გაჭერით. თითოეული ნაწილი ფუნჯის ან კოვზის დახმარებით რძის ნაზავით თანაბრად დანამეთ.

5

ქვედა ფენას წაუსვით კრემი, მოაყარეთ დატეხილი მოხალული ნუში და დაფშვნილი ვაფლი. ზემოდან დაადეთ შემდეგი ფენები და ისევ ასე გაიმეორეთ.

6

ნამცხვრის გარეთა ნაწილი დარჩენილი კრემით მორთეთ, მოაყარეთ 1 ჭიქა ქოქოსის ფანტელი და მოალაგეთ რაფაელო. გემრიელად მიითვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გარდა იმისა, რომ ძალიან გემრიელია, მისი ვიზუალი გულგრილს არავის დატოვებს.
გარდა იმისა, რომ ძალიან გემრიელია, მისი ვიზუალი გულგრილს არავის დატოვებს.
ავტორი:
ტორტი “პრაღა” ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი დესერტია.
ტორტი “პრაღა” ყველასათვის ცნობილი და საყვარელი დესერტია.
ავტორი:
კარგად ცნობილი იტალიური დესერტის, ტირამისუს, ეს ნაირსახეობა განსაკუთრებით გემრიელია.
კარგად ცნობილი იტალიური დესერტის, ტირამისუს, ეს ნაირსახეობა განსაკუთრებით გემრიელია.
ავტორი:
საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი მარწყვის ტორტის მოსამზადებლად.
საუკეთესო რეცეპტი უგემრიელესი მარწყვის ტორტის მოსამზადებლად.
ავტორი: