რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტაჰინი

ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა სეზამის მარცვლები
14   ჭიქა ზეითუნის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175°C გრადუსამდე.

2

თანაბრად გადაანაწილეთ მარცვლები საცხობ ლანგარზე და აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, სანამ მარცვლები სურნელოვანი არ გახდება, თან ხშირ-ხშირად ურიეთ.

3

მოათავსეთ გამომცხვარი მარცვლები ბლენდერში, ჩაუმატეთ ზეთი და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაუმატეთ ზეთი, თუ ამის საჭიროება იქნება.

4

გადაასხით მომზადებული ტაჰინი კონტეინერში და შედგით მაცივარში გასაცივებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი:
სოუსი უხდება სალათებს და სახლში გაკეთებულ ბურგერს.
სოუსი უხდება სალათებს და სახლში გაკეთებულ ბურგერს.
ავტორი:
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
ავტორი: