რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარინარას სოუსი

უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ეს სოუსი პირველ რიგში პიცების მოსამზადებლად და სპაგეტის გემრიელად მისართმევად გამოიყენება.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
15   გრამი კარაქი
2   კბილი ნიორი
1   ჩ/კ ორეგანო
მწიკვი წითელი წიწაკის ფანტელები
800   გრამი წითელი პომიდვრის მწნილი
1   თავი ხახვი
2   ღერი ბაზილიკი
გემოვნებით მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პირველ რიგში დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე და გააცხელეთ ზეთი და კარაქი, სანამ კარაქი არ გადნება. ჩაუმატეთ გახეხილი ან დანაყილი ნიორი, ხმელი ორეგანო, წითელი წიწაკა და ამზადეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.

2

შემდეგ ჩაუმატეთ დაჭყლეტილი პომიდვრის მწნილი თავისივე წვენით, შუაზე გაჭრილი საშუალო ზომის ხახვი და ბაზილიკი, მიიყვანეთ დუღილამდე, დაუწიეთ გაზს და თუშეთ, სანამ სოუსი მოცულობით არ განახევრდება, დაახლოებით 20 წუთი, დროდადრო ურიეთ.

3

ბოლოს სოუსიდან ამოიღეთ ხახვი და ბაზილიკი, გემოვნებისამებრ შეაზავეთ მარილით და გემრიელად მიირთვით ან საჭიროებისამებრ გამოიყენეთ.

4

გააცივეთ და შეინახეთ მაცივარში 1 კვირის ან საყინულეში 6 თვის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი:
სოუსი უხდება სალათებს და სახლში გაკეთებულ ბურგერს.
სოუსი უხდება სალათებს და სახლში გაკეთებულ ბურგერს.
ავტორი:
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
ავტორი: