რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ტკბილ-მჟავე სოუსი

ეს უგემრიელესი სოუსი სუფრაზე უნდა მიიტანოთ ცივად. ძალიან უხდება თევზს, ღორის ხორცს, ქათამსა და ბოსტნეულს.
ეს უგემრიელესი სოუსი სუფრაზე უნდა მიიტანოთ ცივად. ძალიან უხდება თევზს, ღორის ხორცს, ქათამსა და ბოსტნეულს.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი ახალი ანანასი
1   ცალი ბულგარული წიწაკა
1   თავი ხახვი
1   ცალი ცხარე წიწაკა
ღერი კოჭა
1   კბილი ნიორი
საჭიროებისამებრ მცენარეული ზეთი
4   ს/კ ტომატის პასტა
50   მლ. სოიოს სოუსი
10   მლ. ძმარი
საჭიროებისამებრ სახამებელი
საჭიროებისამებრ ტკბილი სოუსი ჩილი
20   მლ. სეზამის ზეთი
საჭიროებისამებრ შაქარი
1   ჭიქა წყალი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაფცქვენით ნიორი და კოჭა. ეს უკანასკნელი დაჭერით მცირე ზომის კუბებად, ხოლო ნიორი დააქუცმაცეთ. დაჭერით ცოტაოდენი ცხარე წიწაკა და ყველა ეს ინგრედიენტი გადაიტანეთ თეფშზე.

2

დაჭერით ხახვი და ნახევარი ბულგარული წიწაკა მსხვილ ნაჭრებად.

3

გაასუფთავეთ ნახევარი ანანასი, ამოაჭერით შიგთავსი და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად.

4

მოამზადეთ შაქარი, ტომატი, სოიოს სოუსი, სეზამის (ქუნჯუთის) ზეთი, ძმარი, ტკბილი ჩილის სოუსი. ცივ წყალში გახსენით 2-3 კოვზი სახამებელი.

5

გააცხელეთ ტაფა, მოასხით ზეთი, დაყარეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, კოჭა, წიწაკა და გააცხელეთ (ყურადღება მიაქციეთ, რომ ზედმეტად არ დაიბრაწოს). ტაფაზე დაამატეთ 3-4 ს/კ ტომატის სოუსი, ცოტაოდენი სოიოს სოუსი, 1 ჭიქა წყალი, 3.5 ს/კ შაქარი, ძმარი და 1 ს/კ ტკბილი ჩილის სოუსი. ასევე, დაგჭირდებათ 2-3 ჩ/კ სახამებელი შესასქელებლად, ანანასი და ამოურიეთ. გადმოიღეთ სოუსი ქურიდან და დაამატეთ სეზამის (ქუნჯუთის) ზეთი. სოუსი მზადაა!

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
კალაბაშის სუპი
კალაბაშის სუპი
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
ავტორი:
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
ავტორი:
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი: