რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სტეიკი ნივრით

თუ თქვენ მოგწონთ ნივრის არომატი, მაშინ ეს რეცეპტი ნამდვილად ღიმილს მოგგვრით სახეზე :)
თუ თქვენ მოგწონთ ნივრის არომატი, მაშინ ეს რეცეპტი ნამდვილად ღიმილს მოგგვრით სახეზე :)

0:00:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
8   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
მწიკვი მარილი
დაფქული შავი პილპილი
2   ცალი (350 გრ) სტეიკი
12   კბილი გარჩეული ნიორი
1   ჭიქა ზეითუნის ზეთი, შესაწვავად
1 12   ს/კ ძმარი ბალზამიკო
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში დაკეპილი ნიორი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი აურიეთ. ჩაასხით ცელოფნის დასალუქ პარკში. დაუმატეთ სტეიკი და კარგად ამოავლეთ. პარკი ისე შეკარით, რომ შიგნით ჰაერი არ დარჩეს. შედგით მაცივარში 8 საათით, ან მთელი ღამით.

2

პატარა ტაფაზე 1 ჭიქა ზეითუნის ზეთში მოალაგეთ 12 კბილი ნიორი და თუშეთ საშუალო ტემპერატურაზე. დროდადრო ურიეთ, სამამ ნივრები არ დარბილდება და არ დაიბრაწება, დაახლოებით 30 წუთით. გადადგით.

3

გრილი მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ და ცხაურს მსუბუქად წაუსვით ზეთი. სტეიკი პარკიდან ამოიღეთ და ქაღალდის ზესახოცზე დააწდეთ. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

4

სტეიკები წინასწარ მომზადებულ გრილზე წვით, სანამ გამყარდება, მოწითალო–ვარდისფერი არ გახდება და შუაგულში წვნიანი არ იქნება, თითოეულ მხარეს დაახლოებით 5 წუთით. შემდეგ თეფშზე გადმოიღეთ და 5 წუთით დატოვეთ.

5

მოასხურეთ ბალზამიკო და ზემოდან ზეითუნის ზეთში შემწვარი ნიორი მოალაგეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
რბილი და არომატული სტეიკი. მხოლოდ 20 წუთი და შესანიშნავი კერძი მზად არის !
რბილი და არომატული სტეიკი. მხოლოდ 20 წუთი და შესანიშნავი კერძი მზად არის !
ავტორი:
გრილზე შემწვარი რბილი და წვნიანი სტეიკი – საუკეთესო მარინადითა და გამორჩეული არომატით.
გრილზე შემწვარი რბილი და წვნიანი სტეიკი – საუკეთესო მარინადითა და გამორჩეული არომატით.
ავტორი:
იხილეთ და შეაფასეთ მარიეტას საბაზისო რეცეპტი გემრიელი ქათმის სტეიკის მოსამზადებლად.
იხილეთ და შეაფასეთ მარიეტას საბაზისო რეცეპტი გემრიელი ქათმის სტეიკის მოსამზადებლად.
ავტორი: