რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოკოსა და კარტოფილის რუსული სუპი

მდიდრული და გემრიელი რუსული სუპი, რომელიც არ ჰგავს კარტოფილის ჩვეულებრივ სუპებს. სცადეთ და შეაფასეთ :)
მდიდრული და გემრიელი რუსული სუპი, რომელიც არ ჰგავს კარტოფილის ჩვეულებრივ  სუპებს. სცადეთ და შეაფასეთ :)

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
5   ს/კ კარაქი, გაყოფილი
2   ღერი დაჭრილი პრასი
2   ცალი დაჭრილი დიდი სტაფილო
6   ჭიქა ქათმის ბულიონი
2   ჩ/კ გამხმარი კამა
2   ჩ/კ მარილი
18   ჩ/კ დაფქული შავი პილპილი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
900   გრამი კარტოფილი
450   გრამი დაჭრილი ახალი სოკო
1   ჭიქა რძისა და ნაღების თანაბარი ნაზავი
14   ჭიქა ფქვილი
ახალი კამა მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე გაადნეთ 3 სუფრის კოვზი კარაქი. შეურიეთ პრასი და სტაფილო და 5 წუთით თუშეთ. დაუმატეთ ბულიონი. შეაზავეთ მარილით, კამით, პილპილითა და დაფნის ფოთლით. დაუმატეთ გათლილი და დაჭრილი კარტოფილი, დააფარეთ და 20 წუთით ხარშეთ, სანამ კარტოფილი არ დარბილდება, ისე რომ არ ჩაიშალოს. ცეცხლიდან გადმოდგით და დაფნის ფოთოლი ამოიღეთ.

2

ღრმა ტაფაზე საშუალო ტემპერატურაზე გაადნეთ კარაქი და თუშეთ სოკო 5 წუთით, მსუბუქად დაბრაწვამდე. შემდეგ სუპში შეურიეთ.

3

პატარა თასში, გლუვი მასის მიღებამდე თქვიფეთ რძისა და ნაღების ნაზავი და ფქვილი. სუპს შეურიეთ, რათა გასქელდეს. მირთმევისას, სუპის თითოეული ულუფა ახალი კამით მორთეთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სოკოს წვნიანი– მარტივი და გემრიელი კერძი მთელი ოჯახისათვის.
სოკოს წვნიანი– მარტივი და გემრიელი კერძი მთელი ოჯახისათვის.
ავტორი:
ცივი ამინდების დადგომასთან ერთად ცხელი წვნიანის მირთმევა უფრო მეტად სასიამოვნოა. სცადეთ და ისიამოვნეთ :)
ცივი ამინდების დადგომასთან ერთად ცხელი წვნიანის მირთმევა უფრო მეტად სასიამოვნოა. სცადეთ და ისიამოვნეთ :)
ავტორი: