რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სოკოს ჩაქაფული

უგემრიელესი სოკოს ჩაქაფულის რეცეპტი. ამ რეცეპტით ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ბატკნისა და ხბოს ჩაქაფულიც.
უგემრიელესი სოკოს ჩაქაფულის რეცეპტი. ამ რეცეპტით ასევე შეგიძლიათ მოამზადოთ ბატკნისა და ხბოს ჩაქაფულიც.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქამა სოკო
1   კონა მწვანე ხახვი
2   კონა ტარხუნა
2   კონა მჟაუნა
1   კონა ქინძი
1   კონა ოხრახუში
რამოდენიმე ღერი ცოცხალი პიტნა
1   ჭიქა თეთრი ღვინო
წიწაკა, მარილი, პილპილი
კარაქი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ქვაბში ჩავაგდოთ კარაქის ნაჭერი, ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი (მწვანე ხახვი, ტარხუნა, მჟაუნა, ქინძი, ოხრახუში, პიტნა).

2

სოკო გავრეცხოთ და თითოეული გავჭრათ ოთხ ნაწილად, შემდეგ კი ჩავყაროთ ქვაბში მწვანილებთან. შეიძლება დავამატოთ რამდენიმე ცალი ცოცხალი ტყემალიც (თუმცა მჟაუნის შემთხვევაში აუცილებელი არ არის). დავასხათ 1 ჭიქა ღვინო და დავაცადოთ მოხარშვა. სოკო თავის წვენს გამოუშვებს, თუ მაინც დააკლდა წვენი ცოტა წყალი დავუმატოთ (იმდენი რომ ამ მასას ფარავდეს).

3

როდესაც მოიხარშება, ვუქნათ წიწაკა მარილი და პილპილი.

p.s. ასევე მზადდება ბატკნისა და ხბოს ჩაქაფულიც, ოღონდ ხორცის შემთხვევაში ცოტა მეტი მწვანილი ჭირდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი წლის ნებისმიერი სეზონისათვის!
ჯანსაღი და გემრიელი წვნიანი წლის ნებისმიერი სეზონისათვის!
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი კვერცხის წვნიანი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ პილპილი.
მარტივი და გემრიელი კვერცხის წვნიანი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ პილპილი.
ავტორი: