საზაფხულო სიმინდის წვნიანი
ამ საზაფხულო წვნიანის მთავარი ინგრედიენტი სიმინდია, რომელიც კერძს განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს.
საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და ბეკონი. თუშეთ, ურიეთ ხშირ-ხშირად ხახვის დარბილებამდე, დაახლოებით 8-10 წუთით. დაუმატეთ ფქვილი და ნიორი და თუშეთ კიდევ 1 ½ წუთით. მორევისას შეურიეთ 5 ჭიქა წყალი. აადუღეთ, ურიეთ მუდმივად. შემდეგ შეურიეთ სიმინდის მარცვლები და კარტოფილი. დაუმატეთ ქონდარი და დაფნის ფოთოლი. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. წამოადუღეთ, შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ დროდადრო კარტოფილების დარბილებამდე, დახლოებით 20 წუთით.
ამოიღეთ დაფნის ფოთოლი და 2 ½ ჭიქა წვნიანი ბლენდერში გადაიტანეთ. თქვიფეთ გლუვი მასის მიღებამდე. მიღებული დაბლენდერებული მასა ქვაბში დარჩენილ წვნიანს შეურიეთ. დაუმატეთ რძისა და ნაღების ნაზავი და თაფლი. მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და ყველი ჩედარი.