რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საქონლის ხორცის წვნიანი

გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.
გიცდიათ ბოსტნეულისა და საქონლის ხორცის სუპის მომზადება ერთად? ეს შესანიშნავი შანსია, რომ ეს სცადოთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი საქონლის რბილი ხორცი
1   ცალი ხახვი
3   ღერი ნიახური
10   ცალი თოთო სტაფილო
2   ცალი გათლილი კარტოფილი
1   ჭიქა სიმინდის მარცვლები
1   ჭიქა ბარდა
2   ქილა (400 გრ.) დაჭრილი პომიდორი
3 12   ჭიქა საქონლის ხორცის ბულიონი
2   ცალი დაფნის პატარა ფოთოლი
2   ჩ/კ ნივრის ფხვნილი
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი (ან ნებისმიერი)
4   ჭიქა წყალი
2   ჩ/კ ცხარე წიწაკის სოუსი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭერით ხორცი 1 სმ. სისქის პატარა ლუკმებად. მოთუშეთ დიდ ქოთანში ან თუჯის ქვაბში 1 სუფრის კოვზ ზეთში, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე, სანამ ყოველი მხარე არ შეყავისფერდება. შემდეგ გადმოდგით ლანგარზე.

2

დაჭერით ნიახური, ხახვი, კარტოფილი და სტაფილო პატარა ლუკმებად. მოთუშეთ ნიახური და ხახვი დარჩენილ 1 სუფრის კოვზ ზეთში, სანამ ხახვი არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას (დაახლოებით 10 წუთი). დაუმატეთ მოთუშული საქონლის ხორცი, წყალი, ბულიონი, პომიდორი თავისივე წვენით, სტაფილო, კარტოფილი, სიმინდი, დაფნის ფოთოლი და ნიორი. მიიყვანეთ დუღილამდე.

3

შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაუფარებლად, სანამ ხორცი თითქმის არ დარბილდება, დაახლოებით ერთი საათი. დაუმატეთ სუპს ბარდა და ცხარე სოუსი. დააფარეთ და ადუღეთ, სანამ ხორცი არ დარბილდება, დაახლოებით კიდევ 30 წუთით.

4

შეანელეთ ახლად დაფქული შავი პილპილით, ცხარე სოუსით ან მარილით, სურვილისამებრ. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
ავტორი:
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
გუფთის სუპი - კერძი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება.
ავტორი:
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
პელმენის მოყვარულებს ალბათ პელმენის ბულიონის მირთმევაც გესიამოვნებათ
ავტორი:
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
გემრიელი ქათმის ბულიონის მარტივი რეცეპტი მარიეტასგან. მოამზადეთ და მიირთვით სანამ ცხელია.
ავტორი: