რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

პუდინგი მოცვითა და თხილით

მისი გემო და არომატი ისეთივე საუცხოოა, როგორც მისი მომზადების სიმარტივე.
მისი გემო და არომატი ისეთივე საუცხოოა, როგორც მისი მომზადების სიმარტივე.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

თუ არ გაქვთ თხილი, შეგიძლიათ, გამოიყენოთ კაკალი ან ნუში. მათი დაქუცმაცებით მიიღებთ პუდინგს, რომელიც ძალიან მოუხდება ფუნთუშას.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი დასაჭრელი თეთრი პური
250   გრამი გაყინული მოცვი
100   გრამი კარაქი
100   გრამი ყავისფერი შაქარი
80   გრამი თხილი/პეკანი
2   ცალი კვერცხის გული
150   მლ/ლ ცხიმიანი ნაღები
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 180°-მდე. გაალღვეთ მოცვი. გამლღვალი კარაქი აზილეთ შაქართან და მიღებული მასა წაუსვით საცხობ ფორმას. ფორმაში მოათავსეთ ნახევრად დაჭრილი თხილი/პეკანი და მოცვი, ზემოდან კი მოაყარეთ შაქარი იმდენი, რომ 1 ჩ/კ დაგრჩეთ.

2

დაჭერით პური 1 სმ. სისქის ფენებად (ბულკი ხომ არ გვეცადა?) და მოათავსეთ მოცვზე იმდენი, რომ დაფაროს. კვერცხის გულს დაამატეთ ვანილი, დაასხით ნაღები და ათქვიფეთ. მოასხით ფუნთუშას ვანილისა და ნაღების ნაზავი და მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი.

3

გამოაცხვეთ პუდინგი ღუმელში 20-25 წუთით და ბოლოს გადმოაპირქვავეთ ლანგარზე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი პუდინგის უმარტივესი რეცეპტი კულინარიაზე. გაამრავალფეროვნეთ თქვენი ოჯახის სადღესასწაულო სუფრა.
გემრიელი პუდინგის უმარტივესი რეცეპტი კულინარიაზე. გაამრავალფეროვნეთ თქვენი ოჯახის სადღესასწაულო სუფრა.
ავტორი:
მოამზადეთ უგემრიელესი ბრინჯის კრემ-პუდინგი მთელი ოჯახისთვის და ისაუზმეთ ტკბილად!
მოამზადეთ უგემრიელესი ბრინჯის კრემ-პუდინგი მთელი ოჯახისთვის და ისაუზმეთ ტკბილად!
ავტორი:
კენკრა მასკარპონეთი გემოს შესანიშნავი კომბინაციაა, რომლითაც მარტივად მოსამზადებელ პუდინგს მიიღებთ.
კენკრა მასკარპონეთი გემოს შესანიშნავი კომბინაციაა, რომლითაც მარტივად მოსამზადებელ პუდინგს მიიღებთ.
ავტორი: