რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფრიტატა კარტოფილის ჭიქაში

ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!
ლამაზი და ორიგინალური, ამასთან ძალიან გემრიელი კერძი, რომელიც ნამდვილად საჭიროებს იმპროვიზაციას!

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ფრიტატას კარტოფილის ჭიქებში სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ სხვადასხვა მწვანილი, სანელებელი და ყველი.

რეცეპტის ინგრედიენტები
600   გრამი კარტოფილი
1   ს/კ ფქვილი
2   ს/კ ზეთი
მარილი და პილპილი
7   ცალი კვერცხი
14   ჭიქა დაჭრილი ბულგარული წიწაკა
14   ჭიქა დაჭრილი ხახვი
14   ჭიქა დაჭრილი ხალაპენიო
14   ჭიქა ნაღებისა და რძის ნარევი
14   ჭიქა დაჭრილი ქინძი
12   ჭიქა გახეხილი ან დაფშვნილი ყველი
1 12   ს/კ მწვანე ჩილი
12   ჩ/კ ძირა
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ და მსხვილად გახეხეთ კარტოფილი, გაავლეთ წყალში და შემდეგ კარგად გადაწურეთ. რჩევა: ლიმონის წვენი თქვენს კარტოფილს თეთრ ფერს შეუნარჩუნებს.

2

შეურიეთ გახეხილ კარტოფილს ფქვილი, ზეითუნის ზეთი, პილპილი და მარილი. გემოვნებისამებრ დაამატეთ სხვა სანელებლები ან გახეხილი ყველი.

3

წაუსვით ცხიმი 12 ჭიქიან მაფინების/კექსის საცხობ ფორმას. ჩააფინეთ ფორმებში გახეხილი კარტოფილი ისე, რომ ბუდეს დაემსგავსოს. ნორმალურია, თუ კარტოფილი ამოცდება ზედაპირს, რადგან ცხობისას ის მაინც შევიწროვდება.

4

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 190 C–ზე 30–40 წუთის განმავლობაში. ცხობის დრო ასევე დამოკიდებულია იმაზე, თუ რამდენად ხრაშუნა ჭიქები გსურთ, გამოვიდეს.

5

სანამ ჭიქები გამოცხვება, მოამზადეთ ფრიტატა. კარგად მოთუშეთ ტაფაზე ხახვი, ხალაპენიო(ცხარე წიწაკა) და წითელი ბულგარული წიწაკა ერთ ჩაის კოვზ ზეთთან ერთად. კვერცხის დამატებამდე ცოტა შეაგრილეთ.

6

კარგად ათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ მოთუშული ბოსტნეული, ნაღები, ძირა, ქინძი, მწვანე ჩილი და ყველი. მარილი და პილპილი გემოვნებით.

7

გამოიღეთ კარტოფილის ჭიქები ღუმელიდან და შეავსეთ კვერცხის ნარევით. შედგით კვლავ ღუმელში და აცხვეთ 10–15 წუთით, კვერცხის გამყარებამდე.

გაუზიარეთ სხვებსაც და ორმაგად ისიამოვნეთ!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
ავტორი:
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
გემრიელი სალათების მომზადებაში იტალიური სალათის საკმაზი დაგეხმარებათ. გამოდის დაახლოებით 1 ჭიქა.
ავტორი:
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
ავტორი:
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
რიზოტო იტალიური კერძია – სოკოს რიზოტო კი ამ კერძის ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ვარიაციაა.
ავტორი: