რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფორთოხლის მარმალადი

ძალიან მარტივი რეცეპტი ფორთოხლის მარმალადის მოსამზადებლად. გადაუსვით პურზე და მიირთვით გემრიელად.
ძალიან მარტივი რეცეპტი ფორთოხლის მარმალადის მოსამზადებლად. გადაუსვით პურზე და მიირთვით გემრიელად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი საშუალო ფორთოხალი
2   ს/კ წყალი
12   ჭიქა შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შეარჩიეთ ისეთი ფორთოხალი, რომელსაც ყველაზე თხელი კანი აქვს.

2

თუ ფორთოხალი დიდი ზომისაა წლისა და შაქრის რაოდენობა გააორმაგეთ.

3

ფორთოხალი კარგად გარეცხეთ და მოაჭერით ორივე ბოლო.

4

გაჭერით შუაზე და თითოეული ნახევარი კიდევ რვა ნაწილად.

5

დაჭრილი ფორთოხალი სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ და დააბლენდერეთ ისე, რომ კანი პატარ–პატარა ნაწილებად დაქუცმაცდეს.

6

საშუალო ქვაბში მოათავსეთ დაბრენდერებული ფორთოხალი, წყალი, შაქარი და წამოადუღეთ.

7

ადუღეთ 15 წუთით და ხშირად ამოურიეთ.

8

გააცივეთ, შემდეგ ქილაში გადაიტანეთ და თავსახური მჭიდროდ დააფარეთ.

9

შეინახეთ მაცივარში.

10

როცა გაცივდება მისართმევად მზად იქნება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი ხილის გემრიელი მარმალადი. სურვილისამებრ, მარმალადი ჟოლოს ნაცვლად მარწყვით შეგიძლიათ მოამზადოთ.
გემრიელი ხილის გემრიელი მარმალადი. სურვილისამებრ, მარმალადი ჟოლოს ნაცვლად მარწყვით შეგიძლიათ მოამზადოთ.
ავტორი: