რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჟოლოს მარმალადი

გემრიელი ხილის გემრიელი მარმალადი. სურვილისამებრ, მარმალადი ჟოლოს ნაცვლად მარწყვით შეგიძლიათ მოამზადოთ.
გემრიელი ხილის გემრიელი მარმალადი. სურვილისამებრ, მარმალადი ჟოლოს ნაცვლად მარწყვით შეგიძლიათ მოამზადოთ.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
14   ჭიქა წყალი
300   გრამი ჟოლო (ან მარწყვი)
300   გრამი შაქარი
12   ცალი ლიმონის წვენი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წყალი ქვაბში ჩაასხით. დაუმატეთ ჟოლო (ან მარწყვი) და შაქარი.

2

ადუღეთ ცოტახნით. ურიეთ დროდადრო, რათა არ დაიწვას.

3

შეურიეთ ლიმონის წვენი.

4

როცა ხელახლა ადუღდება, მარმალადი უკვე მზად არის.

5

თუ საკონდიტრო თერმომეტრი გაქვთ, გამორთვამდე შეამოწმეთ მარმალადის ტემპერატურა (უნდა მერყეობდეს იყოს 103–105 C-ს შორის).

რჩევები: 1. მარმალადი უფრო გემრიელი გამოვა თუ დაბალ ტეპმერატურაზე ადუღებთ.

2. დუღილისას ჟოლო ადვილად რბილდება, მარწყვი კი არა. ამიტომაც მარწყვი ოთხად გაჭერით და ისე მოათავსეთ ქვაბში.

3. მარმალადი ჯემს გავს, თუმცა მათ შორის განსხვავება ხილის პროცენტულ მაჩვენებელშია. მარმალადში 25% ხილია, ხოლო ჯემში – 45 %.

4. შაქრის პროცენტული წილის წყალობით, მარმალადი, შეგიძლიათ, ქილაში დიდი ხნით შეინახოთ.

 

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან მარტივი რეცეპტი ფორთოხლის მარმალადის მოსამზადებლად. გადაუსვით პურზე და მიირთვით გემრიელად.
ძალიან მარტივი რეცეპტი ფორთოხლის მარმალადის მოსამზადებლად. გადაუსვით პურზე და მიირთვით გემრიელად.
ავტორი: