ფილოს ცომი
ბაქლავას გამოსაცხობად საჭირო თხელი ცომი.
ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი და მარილი.
ცალკე შეურიეთ ერთმანეთს ჭიქამდე წყალი, მცენარეული ზეთი და 1 ჩაის კოვზი სიდრის ძმარი. შეურიეთ ეს ნარევი ფქვილის მასას და ურიეთ რბილი ცომის მიღებამდე. თუ მშრალი გამოგივათ, ჩაუმატეთ ცოტაოდენი წყალი.
მიღებული ცომისგან გააკეთეთ ბურთი და ზედაპირზე გადაუსვით ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი. შეფუთეთ კულინარიული ცელოფნით და დაასვენეთ ერთიდან ორ საათამდე.