რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჯეისონ შარფის პიცის ცომი

სრულყოფილი პიცის ცომის მისაღებად ჯეისონ შარფის მეთოდი სცადეთ
სრულყოფილი პიცის ცომის მისაღებად ჯეისონ შარფის მეთოდი სცადეთ

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 14   ჩ/კ მშრალი საფუარი
12   ჩ/კ ყავისფერი შაქარი
1 12   ჭიქა თბილი წყალი
1   ჩ/კ მარილი
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
3 13   ჭიქა ფქვილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჩაასხით თბილი წყალი დიდი ზომის თასში და გახსენით მასში საფუარი და შაქარი. დატოვეთ 10 წუთით.

2

შემდეგ შეურიეთ მარილი და ზეთი. ჩაუმატეთ და შეურიეთ 2 მთელი 1/2 ჭიქა ფქვილიც.

3

გადმოიტანეთ ცომი ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე. ზილეთ და თანდათან უმატეთ დარჩენილი ფქვილი მანამ, სანამ ცომი წებოვანი აღარ იქნება. კარგად მოაცხეთ ცხიმი თასს და მოათავსეთ მასში ცომი. შეფუთეთ თბილად და აცალეთ სანამ მოცულობით არ გაორმაგდება. ამას დაახლოებით 1 საათი დაჭირდება. ამოსული ცომი ჩაზილეთ და მიეცით მრგვალი ფორმა. დაასვენეთ 1-2 წუთით და შემდეგ გააბრტყელეთ. პიცის საცხობ ტაფას მოაცხეთ ცოტა ცხიმი და მოათავსეთ ცომი. 15-20 წუთით აცალეთ ამოფუვება და შემდეგ შეკმაზეთ სასურველი პიცის რეცეპტის მიხედვით.

4

აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ცომი და ყველი მასზე მოყავისფრო-მოოქროსფერო შეფერილობის არ გახდება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
ამ ცომით შეგიძლიათ მოამზადოთ პელმენი ან ვარენიკი ხორცის, ყველის, კარტოფილის ან ხილის შიგთზავსით.
ავტორი:
ღვეზელის ცომი შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ და შემდეგ ახალ–ახალი გემრიელი ღვეზელების გამოსაცხობად გამოიყენოთ.
ღვეზელის ცომი შინ მარტივად შეგიძლიათ მოამზადოთ და შემდეგ ახალ–ახალი გემრიელი ღვეზელების გამოსაცხობად გამოიყენოთ.
ავტორი:
ნამცხვრის ფქვილი არაერთი რეცეპტის ინგრედიენტების ჩამონათვალში შეგხვდებათ.
ნამცხვრის ფქვილი არაერთი რეცეპტის ინგრედიენტების ჩამონათვალში შეგხვდებათ.
ავტორი:
ბაქლავას გამოსაცხობად საჭირო თხელი ცომი.
ბაქლავას გამოსაცხობად საჭირო თხელი ცომი.
ავტორი: