რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ფენქეიქები

ფენქეიქები, იგივე ბლინები ამერიკულად, იდეალურია საუზმისთვის.
ფენქეიქები, იგივე ბლინები ამერიკულად, იდეალურია საუზმისთვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ სოდა
2   ს/კ შაქრის ფხვნილი
2   ცალი კვერცხი
2   ჭიქა კეფირი
2   ს/კ გამდნარი კარაქი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ორი ჭიქა კეფირში დავამატოთ სოდა, კარგად მოვურიოთ და 2-3 წუთი დაველოდოთ, რომ გაღვივდეს. შევურიოთ მარილი, შაქრის ფხვნილი, ოდნავ ათქვეფილი 2 კვერცხი. შევურიოთ გაცრილი ფქვილი და კარგად მოვურიოთ. ბოლოს დავუმატოთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი(ან მცენარეული ზეთი) და ასევე კარგად მოვურიოთ.

2

ბლინების ტაფა საკმაოდ ნელ ცეცხლზე შევდგათ და გავახუროთ. დიდი / ღრმა კოვზით ამოვიღოთ ცომი და დავასხათ ტაფის შუაგულში (ისე, რომ გამოგვივიდეს დიდი “ალადიკის” ზომის პანქეიკი). ამ წუთიდან ძალიან ყურადღებით უნდა იყოთ: როგორც კი ზედაპირზე ჰაერის ბუშტუკები გაჩნდება, ფრთხილად, თხელი კულინარული ნიჩბით გადააბრუნეთ პანქეიკი მეორე მზარეზე.

მნიშვნელოვანია გაითვალისწინოთ:
1. თუ გადაბრუნებას დააგვიანებთ, და ცომში გაჩენილი ჰაერის ბუშტუკები ყველა დასკდება, პანქეიკი აღარ ამოვა და ნაკლებად ფუმფულა გამოგივათ. ამოსვლას პანქეიკი, ძირითადად, გადაბრუნების შემდეგ იწყებს.
2. მეორე მხარეზე პანქეიკი თავისუფლად შეგიძლიათ უფრო დიდი ხნის, 2-3 წუთის განმავლობაში გამოაცხოთ, იმისთვის რომ შიგნით უმი არ დარჩეს.
3. იმისთვის, რომ პანქეიკი უცებ არ გაყავისფერდეს, მოასწროს შიგნიდან გამოცხობა და ამავდროულად ოქროსფერი დარჩეს, გამოაცხვეთ იგი ძალიან დაბალ ცეცხლზე.
4. ტაფას ზეთის ან სხვა რაიმე ცხიმის წასმა არ სჭირდება, მხოლოდ კარგი გახურება ძალიან ნელ ცეცხლზე.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
კალაბაშის სუპი
კალაბაშის სუპი
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი გემრიელი ბლინის რეცეპტი. გაამრავალფეროვეთ თქვენი ყოველი საუზმე :)
კიდევ ერთი გემრიელი ბლინის რეცეპტი. გაამრავალფეროვეთ თქვენი ყოველი საუზმე :)
ავტორი:
ხომ ასეთი მარტივია ხაჭოს მაჭკატების მომზადება და რა სამწუხარო იქნება, რომ არ გამოიყენოთ ეს რეცეპტი.
ხომ ასეთი მარტივია ხაჭოს მაჭკატების მომზადება და რა სამწუხარო იქნება, რომ არ გამოიყენოთ ეს რეცეპტი.
ავტორი:
დღე მხიარულად იწყება ალადიკებთან ერთად! ბავშვების საყვარელი დესერტი თქვენც ბავშვობაში დაგაბრუნებთ!
დღე მხიარულად იწყება ალადიკებთან ერთად! ბავშვების საყვარელი დესერტი თქვენც ბავშვობაში დაგაბრუნებთ!
ავტორი:
ეს ყველიანი კარტოფილის ბლინები ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება :)
ეს ყველიანი კარტოფილის ბლინები ოჯახის ყველა წევრს შეუყვარდება :)
ავტორი: