კარაქის ბურთები, მექსიკური თუ იტალიური საქორწილო ნამცხვრები – რას არ ეძახიან ამ უმარტივეს ნამცხვარს, რომელიც უგემრიელესია ჩაისთან ერთად მისართმევად! კულინარია გთავაზობთ მის საუკეთესო და ამავე დროს უმარტივეს რეცეპტს, რომლითაც 1 1/3 საათში 40 პორცია ნამცხვარი გამოგივათ!
გააცხელეთ ღუმელი 165C გრადუსამდე(325F).
თასში გათქვიფეთ კარაქი/მარგარინი დაფქულ შაქართან ერთად. ჩაუმატეთ მარილიც და თქვიფეთ ერთგვაროვანი და ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ ჩაუმატეთ დაფქული ნუში, ვანილის ექსტრაქტი და გათქვიფეთ. ბოლოს კი, ჩაუმატეთ 3 ჭიქა გაცრილი ფქვილი და კარგად შეურიეთ. კომპაქტური ცომის მოსაზელი ამ პროცესებში დიდ დახმარებას გაგიწევთ.
წაისვით ცოტაოდენი ფქვილი ხელებზე, დაიდეთ დაახლოებით 1 ჩაის კოვზი ცომი ხელის გულზე და აგორგოლავეთ ხელებს შუა სანამ პატარა ბურთის ფორმას არ მიიღებს(შეგიძლიათ ნამგალა მთვარის ფორმაც მიცეთ). დაალაგეთ ნამცხვრები უცხიმო საცხობ ლანგარზე და აცხვეთ 15-20 წუთის განმავლობაში, ნუ დაბრაწავთ. გამოცხობის შემდეგ ცოტათი შეაგრილეთ და მოაყარეთ 1/3 ჭიქა დაფქული შაქარი გასაფორმებლად.