რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ნადმდვილი ინდური კარი ქათმით

ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.
ცნობილი ტრადიციული ინდური კერძის რეცეპტი. კარი სანელებლების სიუხვით გამოირჩევა და შედეგიც გასაოცარია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი წითელი წიწაკა
12   თავი წითელი ხახვი
1   ცალი ჯანჯაფილი (კოჭა)
5   ცალი დანაყილი ნივრის კბილი
1   ჩ/კ დაფქული ქინძი
2   ჩ/კ დაფქული ძირა
12   ჩ/კ კურკუმა
70   გრამი ნუშის ფანტელები
მწიკვი კაიენის წიწაკა
1   ს/კ მზესუმზირის ზეთი
8   ცალი ქათმის ბარკლის ფილე
300   მლ/ლ ქათმის ბულიონი
12   ცალი ლიმონის წვენი
მარილი და პილპილი
ახალი ქინძი, დაკეპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ სამზარეულოს კომბაინში წიწაკის პასტის ყველა ინგრედიენტი: თესლგაცლილი და დაკეპილი წითელი წიწაკა, მსხვილად დაჭრილი წითელი ხახვი, დაკეპილი ჯანჯაფილი (კოჭა) , დანაყილი ნიორი, დაფქული ქინძი, დაფქული ძირა, კურკუმა, ნუშის ფანტელები, კაიენის წიწაკა(თუ მეტად ცხარე გნებავთ, დაუმატეთ გამხმარი ჩილის ფანტელები, წითელი ჩილი, შებოლილი პაპრიკა) მოაყარეთ მწიკვი მარილი და დღვიბეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

2

კარგად გააცხელეთ ზეთი დიდ, სქელძირიან ტაფაზე. დაასხით მასზე მიღებული მასა და გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთით. დროდადრო მოურიეთ.

3

დაამატეთ 2 ან 3 ნაჭრად გაჭრილი ქათმის ბარკლის ფილე, კარგად შეაზავეთ სანელებლებით და გააჩერეთ კიდევ 10 წუთით, დროდადრო ხორცი გადააბრუნეთ. დაამატეთ იმდენი ბულიონი, რომ სოუსი არ გათხელდეს, და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ ტემპერატურა მინიმუმამდე შეამცირეთ და დაუფარებლად კიდევ 15 წუთით გააჩერეთ ცეცხლზე.

4

დასასრულს, დაამატეთ ლიმონის ნაჭერი, მოაყარეთ ქინძი და გასინჯეთ, კარგად არის თუ არა შეზავებული სუნელებით. გემრიელად მიირთვით მოხარშულ ბრინჯთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
ავტორი:
მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.
მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.
ავტორი:
გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.
გერმანული კარტოფილის ბლინები კარტოფილის ბრაწულების მსგავსად მზადდება და მასზე გემრიელია.
ავტორი:
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ყაბაყის ყველიანი ღვეზელები – მიირთვით პომიდვრის საწებელთან ან არაჟანთან ერთად.
ავტორი: