რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მოხარშული ხეკი თაფლითა და მდოგვით

მოხარშული ხეკის ეს რეცეპტი მარტივი მოსამზადებელია და ძალიან გემრიელი გამოდის.
მოხარშული ხეკის ეს რეცეპტი მარტივი მოსამზადებელია და ძალიან გემრიელი გამოდის.

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი ხეკის ფილე (175 გ თითო)
12   ცალი დაჭრილი ლიმონი
1   კონა ოხრახუში
1   ს/კ შავი პილპილის მარცვლები
მარილი
4   ცალი დაჭრილი პრასი
2   ცალი დაჭრილი სტაფილო
1   ს/კ მარცვლებიანი მდოგვი
3   ს/კ თაფლი
3   ს/კ თეთრი ღვინის ძმარი
ცოტაოდენი მარილი და პილპილი
100   მლ/ლ ზეითუნის ზეთი
12   ცალი ლიმონის წვენი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საკმაზის გასაკეთებლად: თაფლი, მდოგვი, ძმარი და ცოტაოდენი მარილი მოათავსეთ თასში. შეურიეთ ზეითუნის ზეთი და ლიმონის წვენი. შეაზავეთ პილპილით და გადადგით.

2

ხეკის მოსახარშად: დაბალ ტაფაზე 200 მლ წყალი მოათავსეთ (ტაფა ზომით ისეთი უნდა იყოს, რომ თევზის ფილეები კარგად დაეტიოს). დაუმატეთ ლიმონის ნაჭრები, ოხრახუში, შავი პილპილის მარცვლები და ცოტაოდენი მარილი. აადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ფრთხილად ჩააწყვეთ კანგაცლილი და გასუფთავებული ხეკის ფილეები. ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე ფილეების მოხარშვამდე, დაახლოებით 10 წუთით.

3

ამასობაში, სხვა ქვაბში გააცხელეთ წყალი, დაუმატეთ დაჭრილი სტაფილო, მარილი და პილპილი. ადუღეთ 2–3 წუთით. დაუმატეთ პრასი და კიდევ რამდენიმე წუთით ადუღეთ, ბოსტნეულების დარბილებამდე. შემდეგ კარგად გადაწურეთ.

4

თევზი ფრთხილად ამოიღეთ წყლიდან და ქაღალდის პირსახოცზე დააწდეთ. ბოსტნეული ოთხ თეფშზე გადაანაწილეთ, თავზე დააწყვეთ ხეკის ფილე და კოვზით მოასხით საკმაზი. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არაფერია მოხარშულ ორაგულზე მარტივი, ჯანსაღი და გემრიელი ! იხილეთ ორაგულის მომზადების სწრაფი მეთოდი.
არაფერია მოხარშულ ორაგულზე მარტივი, ჯანსაღი და გემრიელი ! იხილეთ ორაგულის მომზადების სწრაფი მეთოდი.
ავტორი:
გაეცანით თევზის წვნიანის ჩემეულ რეცეპტს, მოამზადეთ და გამიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები :)
გაეცანით თევზის წვნიანის ჩემეულ რეცეპტს, მოამზადეთ და გამიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები :)
ავტორი: