რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მინი მაფინები

ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)
ყველაზე გემრიელი მინი მაფინების საიდუმლო მუსკატის კაკალშია. მოამზადეთ და გაილამაზეთ საუზმე :)

0:00:00
24 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
12   ჭიქა შაქარი
14   ჭიქა დამდნარი კარაქი ან მარგარინი
34   ჩ/კ დაფქული ჯავზი/მუსკატის კაკალი
12   ჭიქა რძე
1   ჩ/კ საცხობი ფხვნილი/გამაფხვიერებელი
1   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა გამდნარი მარგარინი
14   ჭიქა შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 190C გრადუსამდე(375F). მინი მაფინების 24 ჭიქას(2 ფორმა 12 ჭიქით) მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.

2

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ 1/2 ჭიქა შაქარი, 1/4 ჭიქა დამდნარი კარაქი ან მარგარინი და 3/4 ჩაის კოვზი დაფქული მუსკატის კაკალი. შემდეგ ჩაუმატეთ 1/2 ჭიქა რძე, 1 ჩაის კოვზი საცხობი ფხვნილი, 1 ჭიქა ფქვილი და შეურიეთ.

3

შეავსეთ მინი მაფინების ჭიქები ცომით ნახევრამდე, დაალაგეთ საცხობ ლანგარზე. შედგით ღუმელში და აცხვეთ 15-20 წუთით, სანამ მაფინები ოქროსფერ შეფერილობას არ მიიღებს.

4

ჯამში ერთმანეთს შეურიეთ 1/2 ჭიქა შაქარი და 1 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი. მეორე ჯამში ჩაასხით 1/4 ჭიქა გამდნარი მარგარინი. ფრთხილად ამოიღეთ გამომცხვარი მაფინები ფორმიდან, სათითაოდ ჩააწეთ ჯერ ცხიმში(მხოლოდ ზედა მხრიდან) და შემდეგ დარიჩინის მასაში, რომ აიკრას. აცალეთ კარგად გაცივება და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ბანანის მაფინები შოკოლადით დასვენების დღეების გემრიელად დასაწყებად...
ბანანის მაფინები შოკოლადით დასვენების დღეების გემრიელად დასაწყებად...
ავტორი:
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
გემრიელი შვრიის მაფინები, რომლებიც მალე ცხვება. ისიამოვნეთ, ეს კულინარიაა.
ავტორი:
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
გარგარისა და იოგურტის არაჩვეულებრივი კომბინაცია – რაც მაფინებს რბილს და არომატულს ხდის.
ავტორი:
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
მარტივი რეცეპტი ინგლისური მაფინების მოსამზადებლად.
ავტორი: