რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაწონი

მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად
მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ლიტრი რძე
1   ჩ/კ სადედი (მზა მაწონი)
1   ს/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ავადუღოთ 3 ლიტრი რძე და გავაჩეროთ იმდენ ხანს, რომ ოდნავ გაგრილდეს (ნეკა თითს რომ ჩაყოფთ უნდა იკბინებოდეს).

2

ჩაის კოვზით გადმოვიღოთ სადედი (ანუ მზა მაწონი) პატარა ჭიქაში, დავასხათ 1 ს.კ. რძე და მოვურიოთ კოვზით ერთი-ორჯერ. შემდეგ ჩავასხათ რძეში და კვლავ ამოვურიოთ.

3

ბოლოს ჩავასხათ სასურველი ზომის ჭიქებში. ჭიქებს ზემოდან დავაფაროთ ქვაბის თავსახური, შემდეგ კი თბილად შევფუთოთ. ზაფხულში გავაჩეროთ ასეთ მდგომარეობაში დაახლოებით 3, ზამთარში კი 4-5 საათით. დროის გასვლის შემდეგ გავხსნათ, დაველოდოთ ოდნავ შეგრილდეს და შევდგათ მაცივარში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
ავტორი:
სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.
სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.
ავტორი: