რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაიონეზი

სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
200   გრამი ფქვილი
400   მლ/ლ რძე
1   ცალი კვერცხის გული
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ შაქარი
1   ჩ/კ მდოგვი
1   ს/კ ძმარი
1   ჩ/ჭ ზეითუნის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მცირე ზომის ქვაბში 200 გრამ ფქვილს დაასხით 1 ჭიქა ცივი რძე და ურიეთ. ფქვილი რომ კარგად გაიხსნება, შედგით ცეცხლზე; დაამატეთ ერთი ჭიქა ცხელი რძე და ურიეთ ხის კოვზით, ფქვილი რომ არ შეკურკუშდეს; აადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.

2

1 კვერხის გულს დაამატეთ მარილი, შაქარი, მდოგვი, ძმარი, ზეითუნის ზეთი და ათქვიფეთ მიქსერით.

3

იმისათვის, რომ მივიღოთ მაიონეზი, გამზადებულ პირველ მასას ძალიან ფრთხილად უნდა შევურიოთ მეორე მასა. მიქსერით თქვიფეთ პირველი მასა და თქვეფისას ნელ-ნელა ჩაის კოვზით ჩაამატეთ მეორე მასა – ეს იმისათვის, რომ ზეთი და რძე ერთმანეთში კარგად შეერიოს.

4

ჩვენი მაიონეზი მზად არის!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად
მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად
ავტორი:
სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.
სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.
ავტორი: