რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კლასიკური მაიონეზი

სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.
სახლის პირობებშიც მარტივად შეგიძლიათ გემრიელი და ჰაეროვანი ფრანგული მაიონეზის მომზადება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
150   მლ. რაფინირებული ზეითუნის ზეთი
3   ცალი კვერცხის გული
1 12   ჩ/კ შაქარი
13   ჩ/კ მარილი
12   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ჩ/კ მზა მდოგვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კვერცხის გულებს დავუმატოთ შაქარი და მარილი. ნელი მორევით(სულ ერთ მხარეს) შევურიოთ დანარჩენი ინგრედიენტები. მდოგვი დაუმატეთ იმ შემთხვევაში თუ მაიონეზ ,,პროვანსალის” მომზადება გვინდა. ზეთი წვეთობით ფრთხილად უნდა დავუმატოთ, თორემ მაიონეზი აიჭრება. არავითარ შემთხვევაში არ ათქვიფoთ და მორევითაც მხოლოდ ერთი მიმართულებით, განუწყვეტლივ ურიეთ.

2

როდესაც მასა ერთგვარვანი, ნაზი, მოყვითალო ფერის გახდება, შეგვიძლია ნელა დავუმატოთ ლიმონის წვენი და ცოტა ხნით შევდგათ მაცივარში შესასქელებლად.

რჩევები:
1.მაიონეზი უნდა მოვამზადოთ მინის ან მომინანქრებულ ჭურჭელში. უკეთესია ხის კოვზით მორევა.
2.თეთრი ფერის მისაცემად, სუფრაზე მიტანის წინ მაიონეზს შეგვიძლია 1-2 ს.კ. წყალი დავუმატოთ.
3.ზეითუნის ზეთის არქონის შემთხვევაში მაიონეზი შეგვიძლია კარგი ხარისხის მზესუმზირის რაფინირებული ზეთითაც მოვამზადოთ.
4.ამ სოუსის მოსამზადებლად კვერცხი აუცილებლად ახალი და გარეცხილი უნდა იყოს.
5.მაიონეზი ინახება მაცივარში, თავდახურულ ჭურჭელში 2-3 დღის განმავლობაში.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
ავტორი:
მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად
მარტივი წესი მაწვნის მოსამზადებლად
ავტორი: