მანდარინის მურაბა
თუ მანდარინი გიყვართ, მანდარინის მურაბა უფრო მეტად შეგიყვარდებათ!
სიროფის შესქელება ცოტა დროს არ წაიღებს, მაგრამ შედეგი უდავოდ ღირს ამ პროცესად.
მანდარინები გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და ალაგ-ალაგ დავჩხვლიტოთ. ჩავყაროთ მდუღარე წყალში და გავთუთქოთ, რათა სიმწარე გაუვიდეს. გათუთქული მანდარინები ამოვალაგოთ საწურზე.
შაქრითა და წყლით მოვამზადოთ სიროფი, ჩავყაროთ შიგ მანდარინები და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ 15-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოვრთოთ, ვაცადოთ შეგრილება და ისევ ვადუღოთ. ასე უნდა გავიმეოროთ რამდენჯერმე, სანამ სიროფი არ შესქელდება.
ბოლოს ჩავაწუროთ 1 ლიმონი, გადმოვდგათ, გავაციოთ და ქილებში ჩავასხათ.