მიკროტალღური ღუმელის თასში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ყველი, კარაქი და რძე. საშუალო ტემპერატურაზე დაუფარებლად დაახლოებით 8–10 წუთით შედგით. მოურიეთ სათქვეფით და მაღალ ტემპერატურაზე კიდევ 4 წუთით გააჩერეთ. კიდევ მოურიეთ და გააჩერეთ ღუმელში ყველის დადნობამდე და ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, სულ დაახლოებით 15 წუთით.
წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მაკარონი ადუღებულ მარილიან წყალში ხარშეთ და მოხარშვამდე 3 წუთით ადრე გამორთეთ. გადაწურეთ და 25X38 სმ ზომის მინის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. მაკარონს გამდნარი ყველის სოუსი მოასხით და კარგად აურიეთ. შეურიეთ გახეხილი ყველი, დაჭრილი პომიდორი და ისპანახი.
დააფარეთ ალუმინის ფოლგა. აცხვეთ 30 წუთით დაუფარებლად. მოაყარეთ დაქუცმაცებული შემწვარი ბეკონი და ორცხობილას საფანელი. აცხვეთ კიდევ 5 წუთით გადაბრაწვამდე. მირთმევამდე 10 წუთით გააგრილეთ.