რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაკარონი მდნარი ყველით

გემრიელი და ნოყიერი მაკარონის კერძი, ბავშვებისთვის მეტად საყვარელი მაკარონის სახეობით :)
გემრიელი და ნოყიერი მაკარონის კერძი, ბავშვებისთვის მეტად საყვარელი მაკარონის სახეობით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   შეკვრა მაკარონი ფარფლე
450   გრამი საქონლის ფარში
1   ცალი დაჭრილი პატარა ხახვი
1   ქილა ტომატ-პასტა
230   გრამი ყველი მოცარელა
14   ჭიქა გახეხილი ყველი პარმეზანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 200°C-ზე.

2

დიდი ქვაბი შეავსეთ მცირედად მარილიანი წყლით და მაღალ ტემპერატურაზე მიიყვანეთ აქტიურ დუღილამდე. შეურიეთ 230 გრამიანი მაკარონი ფარფლე (პეპლის ფორმის მაკარონი), კვლავ წამოადუღეთ. დროდადრო ურიეთ. ხარშეთ დაახლოებით 12 წუთით, სანამ კარგად არ მოიხარშება (უნდა შეინარჩუნოს სიმყარე). გადაწურეთ.

3

თუშეთ ტაფაზე ფარში და ხახვი (სურვილისამებრ) 5 წუთით, სანამ ფარშს მეტ–ნაკლებად არ გადაუვა ვარდისფერი. გადაწურეთ ცხიმი. შეურიეთ 800გრამიანი პასტას სოუსი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ.

4

შეურიეთ სოუსს მოხარშული მაკარონი და ერთი სანტიმეტრის კუბებად დაჭრილი ყველი მოცარელას ნახევარი. კარგად აურიეთ. გადაიტანეთ 2 ლიტრი ტევადობის საცხობ ლანგარზე. მოაყარეთ დარჩენილი მოცარელა და პარმეზანი.

5

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 15–20 წუთით, სანამ მსუბუქად არ გადაიბრაწება.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გაგაცნობთ არომატულ და გემრიელ მაკარონის კერძს ბავშვებისთვის უსაყვარლესი ხაჭოთი და კვერცხით.
გაგაცნობთ არომატულ და გემრიელ მაკარონის კერძს ბავშვებისთვის უსაყვარლესი ხაჭოთი და კვერცხით.
ავტორი:
მაკარონის და სპაგეტის მოყვარულებს მარტივი კერძის რეცეპტი – მხოლოდ 20 წუთი და კერძი მზადაა.
მაკარონის და სპაგეტის მოყვარულებს მარტივი კერძის რეცეპტი – მხოლოდ 20 წუთი და კერძი მზადაა.
ავტორი:
ერთ–ერთი მარტივი და განსხვავებული სადილი, რომელიც მთელ ოჯახს პირველივე მომზადებისთანავე შეუყვარდება.
ერთ–ერთი მარტივი და განსხვავებული სადილი, რომელიც მთელ ოჯახს პირველივე მომზადებისთანავე შეუყვარდება.
ავტორი: