რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილი

ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.
ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.

0:30:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

გამოიყენეთ ლიტრიანი ქილები. ვაზის ფოთლები კიტრს შეფერილობას მისცემს. შაქარი კი ხრაშუნას გახდის.

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ლიტრი წყალი
3   ს/კ თეთრი ძმარი
1   ჭიქა მარილი
2   კგ. პატარა კიტრი
6   კბილი ნიორი
ახალი კამა
პილპილის მარცვლები
ვაზის ფოთლები
3   ჩ/კ შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კიტრი ქილებში ჩადებამდე გარეცხეთ.

2

გარეცხეთ და გაამზადეთ ერთ ლიტრიანი ქილები და თავსახურები.

3

წყალი და მარილი ქვაბში აურიეთ. გაამზადეთ მარილწყალი.

4

ჩადეთ 2 კბილი ნიორი, კამა, 4 ცალი პილპილის მარცვალი და 1 ცალი ვაზის ფოთოლი (სურვილისამებრ) თითოეულ ქილაში. დაუმატეთ ერთი სუფრის კოვზი ძმარი და ერთი ჩაის კოვზი შაქარი.

5

ჩაალაგეთ კიტრები ქილებში.

6

მარილწყალის ნაზავი ზემოდან მოასხით კიტრს თითოეულ ქილაში.

7

თავსახურები მჭიდროდ დააფარეთ და შეინახეთ ოთახის ტემპერატურაზე. 4-5 დღეში მწნილი მზად იქნება. დამწნილების შემდეგ ქილები შეინახეთ მაცივარში.

ერთ ლიტრიან ქილაზე უფრო მეტად პრაქტიკული იქნება მწნილის სამ ლიტრიან ქილაში შენახვა. ძალიან გემრიელი გამოდის შუშა კიტრით. შეგიძლიათ კიტრს ჩაუმატოთ მწარე წიწაკა, გემოვნებისამებრ. ამ ინგრედიენტებით გამოგივათ დაახლოებით სამი ერთლიტრიანი ქილა მწნილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
ავტორი:
მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)
ავტორი:
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
ავტორი: