რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სხვადასხვა ბოსტნეულის მწნილი

მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)

0:20:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

*გამოიყენეთ სხვადასხვა ბოსტნეული – ყვავილოვანი კომბოსტო, სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა, სტაფილო, ნიახურის ღერო და ა.შ.

რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული*
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
2   ცალი შავი პილპილის მარცვალი
კამა
2   ცალი ვაზის ფოთოლი
2   ჭიქა ანადუღარი წყალი
2   ს/კ ზღვის მარილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბოსტნეული გარეცხეთ და დაჭერით.

2

მარილი წყალში შეურიეთ და გაადნეთ.

3

დაჭრილი ბოსტნეული, ნიორი, პილპილი, კამა და 1 ცალი ვაზის ფოთოლი სუფთა 1 ლიტრიან ქილაში მჭირდოდ მოათავსეთ. ჩაასხით მარილწყალი ისე, რომ თავზე 2,5 სმ სიცარიელე დარჩეს. მეორე ვაზის ფოთოლი ბოსტნეულებს გადააფარეთ ისე, რომ ბოსტნეულები მთლიანად მარილწყალში მოექცეს და დაახურეთ ხუფი.

4

ქილა სამზარეულოში ოთახის ტემპერატურაზე მოათავსეთ იქ, სადაც მზის სხივი არ მოხვდება. ქილას დღეში ერთხელ მოხსენით თავსახური, რადგან დაგროვებული აირი ამოვიდეს. 3 დღის შემდეგ (მაქსიმუმ 1 კვირა) გასინჯეთ ბოსტნეული, თუ მას თქვენთვის სასურველი არომატი აქვს – შესანახად უკვე მზადაა.

5

მჭიდროდ დაახურეთ ხუფი და შეინახეთ მშრალ, ბნელ და გრილ ადგილას. როცა გრილ ადგილას შეინახავთ ფერმენტაციაც დამთავრდება და მწნილის შენახვას 8 თვემდე შეძლებთ.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.
ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.
ავტორი:
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
ავტორი:
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
ავტორი: