რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სხვადასხვა ბოსტნეულის მწნილი

მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)
მოიმარაგეთ სხვადასხვა ფერად–ფერადი ბოსტნეულის მწნილის ასორტი ზამთრისათვის :)

0:20:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

*გამოიყენეთ სხვადასხვა ბოსტნეული – ყვავილოვანი კომბოსტო, სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა, სტაფილო, ნიახურის ღერო და ა.შ.

რეცეპტის ინგრედიენტები
3   ჭიქა დაჭრილი ბოსტნეული*
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
2   ცალი შავი პილპილის მარცვალი
კამა
2   ცალი ვაზის ფოთოლი
2   ჭიქა ანადუღარი წყალი
2   ს/კ ზღვის მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ბოსტნეული გარეცხეთ და დაჭერით.

2

მარილი წყალში შეურიეთ და გაადნეთ.

3

დაჭრილი ბოსტნეული, ნიორი, პილპილი, კამა და 1 ცალი ვაზის ფოთოლი სუფთა 1 ლიტრიან ქილაში მჭირდოდ მოათავსეთ. ჩაასხით მარილწყალი ისე, რომ თავზე 2,5 სმ სიცარიელე დარჩეს. მეორე ვაზის ფოთოლი ბოსტნეულებს გადააფარეთ ისე, რომ ბოსტნეულები მთლიანად მარილწყალში მოექცეს და დაახურეთ ხუფი.

4

ქილა სამზარეულოში ოთახის ტემპერატურაზე მოათავსეთ იქ, სადაც მზის სხივი არ მოხვდება. ქილას დღეში ერთხელ მოხსენით თავსახური, რადგან დაგროვებული აირი ამოვიდეს. 3 დღის შემდეგ (მაქსიმუმ 1 კვირა) გასინჯეთ ბოსტნეული, თუ მას თქვენთვის სასურველი არომატი აქვს – შესანახად უკვე მზადაა.

5

მჭიდროდ დაახურეთ ხუფი და შეინახეთ მშრალ, ბნელ და გრილ ადგილას. როცა გრილ ადგილას შეინახავთ ფერმენტაციაც დამთავრდება და მწნილის შენახვას 8 თვემდე შეძლებთ.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
შეინახეთ წითელი პამიდვრები ზამთრისათვის და გააგემრიელეთ ზამთარი :)
ავტორი:
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
მწვანე პამიდვრის სალათი ქილებში – ისეთი გემრიელია, რომ ნამდვილად ღირს მისი მომზადება!
ავტორი:
ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.
ძველი, საოჯახო რეცეპტი მაცივარში შესანახი კიტრის მწნილისათვის, რომელსაც არ სჭირდება დაკონსერვება.
ავტორი: