რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლობიო ატრიით

ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ატრია – მოხარშული ცომია, რომელიც ტრადიციულ ლობიოს კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრამი ლობიო
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
5   ს/კ ზეთი ხახვის მოსათუშად
3   ცალი საშუალო ზომის ხახვი
2   კბილი ნიორი
20   გრამი ახალი მწვანე ქინძი
700   გრამი ფქვილი (100 გრ მოსაპნევად)
300   მლ. წყალი
12   ჩ/კ მარილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ლობიო: მოხარშვამდე ლობიო ცივ წყალში 2 საათით გააჩერეთ. გადაწურეთ წყალი. შემდეგ ღრმა ქვაბში 2 ლიტრ წყალთან ერთად მოათავსეთ ლობიო, დაფნა და მარილი. ხარშეთ საშუალო ტემპერატურაზე ლობიოს დარბილებამდე. შენიშვნა: ცომი უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე.

2

დაჭერით ხახვი და თუშეთ, სანამ ფერს შეიცვლის.

3

დაჭერით ახალი ქინძი და ლობიოს მოთუშულ ხახვთან ერთად დაუმატეთ. მოურიეთ და ადუღეთ 2–3 წუთით.

4

დასრისეთ ნიორი და დაუმატეთ ლობიოს 1 ჩაის კოვზ წითელ წიწაკასთან, 1ჩაის კოვზ უცხო სუნელთან, 1 ჩაის კოვზ გამხმარ ქინძთან და მარილთან ერთად. მოურიეთ და ადუღეთ 5 წუთით.

5

ატრია: შენიშვნა: ატრია უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე. 600 გრ ფქვილი და ½ ჩაის კოვზი მარილი მოათავსეთ სათქვეფ თასში. გაუკეთეთ ჩაღრმავება ფქვილს და ნელ–ნელა დაუმატეთ 300 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი.

6

გააკეთეთ მკვრივი ცომის გუნდა.

7

ცომი წრიულად თხლად გააბრტყელეთ და დანით დიაგონალები იმგვარად გაატარეთ, რომ რომბები მიიღოთ.

8

დაუმატეთ დაჭრილი ცომი ლობიოს.

9

ადუღეთ 5–7 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე. მიირთვით ცხელი. შეგიძლიათ მორთოთ ცოტაოდენი მწვანე ქინძით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხაჭოს დესერტი
ხაჭოს დესერტი
გამაგრილებელი და ზაფხულის გემოებით გაჯერებული დესერტი არაჩვეულებრივი განწყობისთვის.
ავტორი:
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
ავტორი:
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
შქმერული გემრიელი რაჭული კერძია. ახალგაზრდა ქათმის ხორცი, ნიორი და რძე მისი მთავარი ინგრედიენტებია.
ავტორი:
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ავტორი:
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ტოლმის კიდევ ერთი უგემრიელესი ნაირსახეობა – ტოლმა ვაზის ფოთოლში. მოამზადეთ და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა :)
ავტორი: