რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლობიო ატრიით

ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.
ერთ–ერთი გამორჩეული ქართული კერძი, რომელიც ძირითადად გავრცელებულია აღმოსავლეთ საქართველოს მთებში.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

 ატრია – მოხარშული ცომია, რომელიც ტრადიციულ ლობიოს კიდევ უფრო გემრიელს ხდის.

რეცეპტის ინგრედიენტები
500   გრ. ლობიო
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
1   ჩ/კ წითელი წიწაკა
1   ჩ/კ უცხო სუნელი
1   ჩ/კ გამხმარი ქინძი
5   ს/კ ზეთი ხახვის მოსათუშად
3   ცალი საშუალო ზომის ხახვი
2   კბილი ნიორი
20   გრ. ახალი მწვანე ქინძი
700   გრ. ფქვილი (100 გრ მოსაპნევად)
300   მლ. წყალი
12   ჩ/კ მარილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ლობიო: მოხარშვამდე ლობიო ცივ წყალში 2 საათით გააჩერეთ. გადაწურეთ წყალი. შემდეგ ღრმა ქვაბში 2 ლიტრ წყალთან ერთად მოათავსეთ ლობიო, დაფნა და მარილი. ხარშეთ საშუალო ტემპერატურაზე ლობიოს დარბილებამდე. შენიშვნა: ცომი უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე.

2

დაჭერით ხახვი და თუშეთ, სანამ ფერს შეიცვლის.

3

დაჭერით ახალი ქინძი და ლობიოს მოთუშულ ხახვთან ერთად დაუმატეთ. მოურიეთ და ადუღეთ 2–3 წუთით.

4

დასრისეთ ნიორი და დაუმატეთ ლობიოს 1 ჩაის კოვზ წითელ წიწაკასთან, 1ჩაის კოვზ უცხო სუნელთან, 1 ჩაის კოვზ გამხმარ ქინძთან და მარილთან ერთად. მოურიეთ და ადუღეთ 5 წუთით.

5

ატრია: შენიშვნა: ატრია უნდა მომზადდეს ლობიოს მოხარშვამდე. 600 გრ ფქვილი და ½ ჩაის კოვზი მარილი მოათავსეთ სათქვეფ თასში. გაუკეთეთ ჩაღრმავება ფქვილს და ნელ–ნელა დაუმატეთ 300 მლ ოთახის ტემპერატურის წყალი.

6

გააკეთეთ მკვრივი ცომის გუნდა.

7

ცომი წრიულად თხლად გააბრტყელეთ და დანით დიაგონალები იმგვარად გაატარეთ, რომ რომბები მიიღოთ.

8

დაუმატეთ დაჭრილი ცომი ლობიოს.

9

ადუღეთ 5–7 წუთი საშუალო ტემპერატურაზე. მიირთვით ცხელი. შეგიძლიათ მორთოთ ცოტაოდენი მწვანე ქინძით.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ხორციანი ღვეზელები
ხორციანი ღვეზელები
გიზიარებთ გემრიელი ხორციანი ღვეზელების რეცეპტს. შეიძლება ერთი შეხედვით რთული მოგეჩვენოთ, მაგრამ ყველაფერი გამოცდილების და პრაქტიკის ამბავია :)
ავტორი:
გოგრის კრემ-სუპი
გოგრის კრემ-სუპი
უმარტივესი და უგემრიელესი გოგრის კრემ-სუპის რეცეპტი.
ავტორი:
ყველის სოუსი
ყველის სოუსი
გთავაზობთ გემრიელ ყველის სოუსის რეცეპტს რომელიც ყველაფერს უხდება. სალათებს, ტოსტებს, ბლინებს და ა.შ.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
აფხაზურა ქართული ტრადიციული კერძია აფხაზეთიდან. მოამზადეთ შინ ამ რეცეპტის დახმარებით.
ავტორი:
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს რეცეპტი ახალბედა დიასახლისებს უგემრიელესი წანდილის, იგივე კოლიოს მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი:
გურული ღვეზელის მომზადებას ცოტა სისხარტე და ბევრი სიყვარული ჭირდება. მოამზადეთ და გაგვიზიარეთ რეკომენდაციები!
გურული ღვეზელის მომზადებას ცოტა სისხარტე და ბევრი სიყვარული ჭირდება. მოამზადეთ და გაგვიზიარეთ რეკომენდაციები!
ავტორი:
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
მოამზადეთ ქართული ტოლმა დეტალურად განმარტებული რეცეპტით და დაამშვენეთ სადღესასწაულო თუ საოჯახო სუფრა.
ავტორი: