კიმჩი
მადისაღმძვრელი კიმჩი პოპულარული კორეული კერძია, რომელიც ბოსტნეულისაგან მზადდება.
კომბოსტოს ფურცლებს სათითაოდ მოაცხეთ მარილი, ჩააწყვეთ თასში და 4-8 საათით ასე დატოვეთ. შემდეგ სათითაოდ გარეცხეთ დარჩენილი მარილის მოსაშორებლად.
ბლენდერში ჩაყარეთ ნიორი, მოხარშული ბრინჯი, გახეხილი ვაშლი, ჯანჯაფილი და გათქვიფეთ. მიღებული მასა ჩაასხით ჯამში და დაამატეთ წითელი წიწაკა, გრძლად დაჭრილი მწვანე ხახვი, ასევე დაახეხეთ ბოლოკი და სტაფილო, ბოლოს კი შეაზავეთ მარილით.
ხელით შეურიეთ ეს მასა კომბოსტოს ფურცლებს და ჩააწყვეთ თასში ან ქილაში (შეგიძლიათ მოასხათ ცოტაოდენი ადურებული წყალიც). თავზე დაახურეთ და შედგით მაცივარში 2 დღით (რაც მეტი დღით, მით უფრო გემრიელი იქნება).