რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილის პიურე

დაუჯერებლად გემრიელი პიურე, რომელიც დაამშვენებს ნებისმიერ სადღესასწაულო ოჯახურ სადილს.
დაუჯერებლად გემრიელი პიურე, რომელიც დაამშვენებს  ნებისმიერ სადღესასწაულო ოჯახურ სადილს.

0:00:00
11 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 12   კგ. კარტოფილი
12   ჩ/კ მარილი
2   ს/კ კარაქი ან მარგარინი
2   შეკვრა დარბილებული კრემ ყველი
23   ჭიქა არაჟანი
14   ჭიქა რძე
34   ჩ/კ მარილი
1   ს/კ გამდნარი კარაქი ან მარგარინი
12   ჩ/კ პაპრიკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კარტოფილი(დაახლ. 4 ცალი დიდი ) ქვაბში მოათავსეთ, წყლით დაფარეთ და ½ ჩაის კოვზი მარილი დაუმატეთ.

2

მიიყვანეთ დუღილამდე; დააფარეთ, ტემპერატურა საშუალომდე შეამცირეთ და დაბალ ცეცხლზე 25 წუთით ან კარტოფილის დარბილებამდე ადუღეთ.

3

გადაწურეთ. კარტოფილი გაფრცქვენით; დიდ სათქვეფ ქვაბში მოათავსეთ და კარტოფილის საზელით ჩასრისეთ.

4

დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი, კრემ ყველი (85 გრ. შეკვრა) , არაჟანი, რძე და ¾ ჩაის კოვზი მარილი. ზილეთ კარგად, ინგრედიენტების შერევამდე.

5

მიღებული ნაზავი მსუბუქად ცხიმმოსმულ 30X20X5სმ ზომის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ.

6

ზემოდან გამდნარი კარაქი წაუსვით და პაპრიკა მოაყარეთ. შემდეგ გამოაცხვეთ, ან დააფარეთ და მაცივარში შედგით.

7

თუ მაცივარში შედებთ, ცხობამდე 30 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

8

დაუფარებლად აცხვეთ 175 C-ზე, 30 წუთით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი:
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
უგემრიელესი უნგრული წვნიანის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე. უფრო გემრიელი, ვიდრე სოკოს კრემ-სუპი!
ავტორი:
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
გამოუცხვეთ ეს უგემრიელესი გერმანული ბლინები საყვარელ ადამიანებს და აგრძნობინეთ მთავარი – ზრუნვა.
ავტორი: