კალაბაში ვიტამინებით სავსე მსოფლიოში ფართოდ გავრცელებული და გამოყენებადი ინგრედიენტია. გაგიკვირდებათ და ეს ბოსტნეული უკვე საქართველოშიც მოჰყავთ. მისი შეძენა აგროჰაბში შეგიძლიათ.
გარეცხეთ და გათალეთ კალაბაში. გაჭერით შუაზე და გაასუფთავეთ თესლისგან. დაჭერით ½ სმ ზომის კუბებად.
დაჭერით 1 ცალი ხახვი, 1 ცალი მწვანე წიწაკა, 3 კბილი ნიორი, 1 ჩ/კ ჯანჯაფილი და ქინძი.
ქვაბში მოათავსეთ ყველა დაჭრილი ინგრედიენტი, დაუმატეთ შემდეგი სუნელები: ¼ ჩ/კ ძირა, ¼ ჩ/კ პილპილი, 1/4 ჩ/კ კურკუმა და მარილი გემოვნებით. თუშეთ ეს ყველაფერი დაახლოებით 3 წთ. განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი კალაბაში და 1 ჭიქა წყალი, დაახურეთ ქვაბს თავსახური, გააჩერეთ 15 წუთი საშუალო ცეცხლზე, შიგადაშიგ ურიეთ, შემდეგ მოხადეთ თავსახური და გააჩერთ მაღალ ცეცხლზე სანამ წყალი არ ამოშრება. სულ ბოლოს კი დაუმატეთ დაჭრილი ქინძი.
სანამ ცეცხლს გამორთავთ გირჩევთ დაუმატოთ 1 ს/კ კარაქი და ცოტახნით კიდევ გააჩეროთ ცეცხლზე. კარაქის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ 2 ს/კ ქოქოსის რძე (იყიდება გუდვილში და სხვა სუპერმარკეტებში).
სულ ესაა, ჩვენი კალაბაში მზადაა. გემრიელად მიირთვით!