რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის ბულიონი

როგორია თქვენი ოჯახის საყვარელი ბულიონი? მოამზადეთ ამ რეცეპტით ძალიან მარტივად და გემრიელად :)
როგორია თქვენი ოჯახის საყვარელი ბულიონი? მოამზადეთ ამ რეცეპტით ძალიან მარტივად და გემრიელად :)

0:00:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქათამი (ძვლებთან ერთად)
2   ღერი დაჭრილი ნიახური
2   ცალი დაჭილი საშუალო სტაფილო
2   თავი ხახვი (ოთხად დაჭრილი)
2   ცალი დაფნის ფოთოლი
12   ჩ/კ გამხმარი როზმარინი
12   ჩ/კ გამხმარი ქონდარი
10   ცალი შავი პილპილის მარცვლები
1 45   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ყველა ინგრედიენტი დიდ ქვაბში მოათავსეთ. ნელ–ნელა წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაუფარებლად, 3–4 საათით. საჭიროებისამებრ, მოაცალეთ ქაფი.

2

ამოიღეთ ქათამი ბულიონიდან. გააგრილეთ და ხორცი ძვლებიდან მოაცილეთ. ძვლები გადაყარეთ, ხოლო ხორცი შეინახეთ და შეგიძლიათ ცალკე მიირთვათ. გადაწურეთ ბულიონი, რათა ბოსტნეული და სანელებლები მოშორდეს. შედგით მაცივარში 8 საათით ან მთელი ღამით. შემდეგ მოაცალეთ ცხიმი ზედაპირიდან.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლში მომზადებული ბოსტნეულის ბულიონი ბევრად არომატული და ჯანსაღია :)
სახლში მომზადებული ბოსტნეულის ბულიონი ბევრად არომატული და ჯანსაღია :)
ავტორი: