რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბოსტნეულის ბულიონი

სახლში მომზადებული ბოსტნეულის ბულიონი ბევრად არომატული და ჯანსაღია :)
სახლში მომზადებული ბოსტნეულის ბულიონი ბევრად არომატული და ჯანსაღია :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
1   ჭიქა დაჭრილი ნიახური
1   ჭიქა დაჭრილი პომიდორი
12   ჭიქა დაჭრილი ყაბაყი
12   ჭიქა დაჭრილი ბროკოლი
12   ჭიქა დაჭრილი სოკო (სურვილისამებრ)
2   ს/კ დაჭრილი ხახვი
3   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში
1   ს/კ დაჭრილი რეჰანი
1   ცალი დაფნის ფოთოლი
10   ჭიქა წყალი
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დაჭრილი ბოსტნეულები დიდ ქვაბში მოათავსეთ.

2

დაუმატეთ რეჰანი, ოხრახუში, ნიორი, ხახვი, დაფნა, მარილი და პილპილი. ჩაასხით წყალი, მოურიეთ და საშუალო ტემპერატურაზე წამოადუღეთ.

3

როცა წყალი დუღილს დაიწყებს, შეამცირეთ ტემპერატურა და ხარშეთ 1 საათით. დროდადრო მოურიეთ.

4

გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან, გადაწურეთ დიდ თასზე და ამოიღეთ მოხარშული ბოსტნეული.

5

ბოსტნეულის ბულიონი ოთახის ტემპერატურაზე გააგრილეთ. შეგიძლიათ მომზადებისთანავე მიირთვათ ან მაცივარში 3 დღემდე შეინახოთ. ასევე, შეგიძლიათ ჩაასხათ კონტეინერში და შეინახოთ საყინულეში 1 თვემდე. გემრიელად მიირთვით!

1. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ უფრო მეტი ბოსტნეული და გაამრავალფეროვნოთ მისი გემო. მაგალითად, კომბოსტო, ისპანახი, კარტოფილი, ბულგარული წიწაკა და ა.შ.

2.  არ გადაყაროთ მოხარშული ბოსტნეული, გამოიყენეთ წასახემსებლად ან რაიმე სალათის მოსამზადებლად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
როგორია თქვენი ოჯახის საყვარელი ბულიონი? მოამზადეთ ამ რეცეპტით ძალიან მარტივად და გემრიელად :)
როგორია თქვენი ოჯახის საყვარელი ბულიონი? მოამზადეთ ამ რეცეპტით ძალიან მარტივად და გემრიელად :)
ავტორი: