ქათმის ბულიონი
როგორია თქვენი ოჯახის საყვარელი ბულიონი? მოამზადეთ ამ რეცეპტით ძალიან მარტივად და გემრიელად :)
ყველა ინგრედიენტი დიდ ქვაბში მოათავსეთ. ნელ–ნელა წამოადუღეთ. შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე დაუფარებლად, 3–4 საათით. საჭიროებისამებრ, მოაცალეთ ქაფი.
ამოიღეთ ქათამი ბულიონიდან. გააგრილეთ და ხორცი ძვლებიდან მოაცილეთ. ძვლები გადაყარეთ, ხოლო ხორცი შეინახეთ და შეგიძლიათ ცალკე მიირთვათ. გადაწურეთ ბულიონი, რათა ბოსტნეული და სანელებლები მოშორდეს. შედგით მაცივარში 8 საათით ან მთელი ღამით. შემდეგ მოაცალეთ ცხიმი ზედაპირიდან.