რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გამომცხვარი ვაშლი

საუკეთესო რეცეპტი ვაშლის გემრიელად გამოსაცხობად :)
საუკეთესო რეცეპტი ვაშლის გემრიელად გამოსაცხობად :)

0:50:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ცალი დიდი ვაშლი (გოლდენი)
14   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ჩ/კ დარიჩინი
14   ჭიქა დაჭრილი ნიგოზი
14   ჭიქა დაჭრილი ქიშმიში
1   ს/კ კარაქი
34   ჭიქა მდუღარე წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 190 C-ზე.

2

ვაშლი გარეცხეთ და გაამშრალეთ. ვაშლს ბასრი დანით შუაგული ისე ამოაჭერით, რომ ძირი დაახლოებით 1 სმ სისქეზე მთელი დარჩეს. დაიხმარეთ პატარა კოვზი, რომ კურკები უფრო ადვილად ამოიღოთ.

3

ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი, ქიშმიში და დაჭრილი ნიგოზი პატარა თასში მოათავსეთ და აურიეთ.

4

ვაშლები საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ და თითოეული შაქრის ნაზავით ამოავსეთ. 1 ს/კ კარაქი ოთხ ნაწიალდ დაყავით და შაქრის ნაზავს ზემოდან დაადეთ.

5

საცხობი ლანგრის ძირში მდუღარე წყალი დაასხით. აცხვეთ 190 C-ზე 30–დან 45 წუთამდე ვაშლების დარბილებამდე.

6

როცა გამოცხვება, გამოიღეთ ღუმელიდან და მოასხით ლანგარზე დაგროვებული წვენი. მიირთვით ვანილის ნაყინთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
ავტორი:
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
მწიფე, არომატული ალუბლისგან მომზადებული ცხელ-ცხელი ვარენიკის მირთმევის ცდუნებას ვერავინ გაუძლებს.
ავტორი:
კომშის მოყვარულებო, არ გაუშვათ კომშის სეზონი ისე, რომ ეს გემრიელი დესერტი არ დააგემოვნოთ :)
კომშის მოყვარულებო, არ გაუშვათ კომშის სეზონი ისე, რომ ეს გემრიელი დესერტი არ დააგემოვნოთ :)
ავტორი: