რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გამომცხვარი სპაგეტი

მოხარშული და გამომცხვარი სპაგეტი ერთდროულად :) სპაგეტის მოყვარულებს კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი.
მოხარშული და გამომცხვარი სპაგეტი ერთდროულად :) სპაგეტის მოყვარულებს კიდევ ერთი გემრიელი რეცეპტი.

1:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი სპაგეტი
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი საშუალო ხახვი
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
450   გრამი საქონლის ფარში
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
14   ჩ/კ ხმელი ქონდარი
14   ჩ/კ ხმელი ქინძი
14   ჩ/კ ხმელი ორეგანო
14   ჩ/კ ხმელი როზმარნი
800   გრამი გახეხილი პომიდორი
12   ჭიქა დაჭრილი რეჰანი
1   ჭიქა გახეხილი მოცარელა
14   ჭიქა პარმეზანი
დაჭრილი ოხრახუში მოსართავად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით ცხიმი საშუალო ზომის საცხობ ლანგარს.

2

მოხარშეთ სპაგეტი, გადაწურეთ და გადადგით.

3

ამასობაში, საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ დაკეპილი ნიორი და თუშეთ კიდევ 1 წუთით. დაუმატეთ ფარში და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ სანელებლები: ხმელი ქინძი, ორეგანო, როზმარინი , ქონდარი და თუშეთ დაახლოებით 8 წუთით, ხორცის მოთუშვამდე. დაგროვებული ცხიმი თასში გადაწურეთ. დაუმატეთ გახეხილი პომიდორი და რეჰანი და ადუღეთ დაახლოებით 10 წუთით. საჭიროებისამებრ, დაუმატეთ მარილი და პილპილი.

4

ფარშის ნაზავი და სპაგეტი კარგად აურიეთ, გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და მოაყარეთ მოცარელა და პარმეზანი. აცხვეთ ყველის დადნობამდე, დაახლოებით 20 წუთით.

5

მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით და გემრიელად მიირთვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
სწრაფი, მარტივი და რაც მთავარია გემრიელი – მოამზადეთ კარბონარა ამ რეცეპტით და თავად დარწმუნდით.
სწრაფი, მარტივი და რაც მთავარია გემრიელი – მოამზადეთ კარბონარა ამ რეცეპტით და თავად დარწმუნდით.
ავტორი:
წარმოუდგენლად გემრიელი სპაგეტის რეცეპტი – იდეალური სადილი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
წარმოუდგენლად გემრიელი სპაგეტის რეცეპტი – იდეალური სადილი ოჯახის ყველა წევრისათვის.
ავტორი:
სპაგეტი უგემრიელესი სოუსით – შესანიშნავი სადილი, რომელსაც ხშირად მოამზადებთ ხოლმე :)
სპაგეტი უგემრიელესი სოუსით – შესანიშნავი სადილი, რომელსაც ხშირად მოამზადებთ ხოლმე :)
ავტორი:
გთავაზობთ სპაგეტის მარტივ რეცეპტს ნამდვილი იტალიური მაკარონითა და პამიდვრის უგემრიელესი სოუსით!
გთავაზობთ სპაგეტის მარტივ რეცეპტს ნამდვილი იტალიური მაკარონითა და პამიდვრის უგემრიელესი სოუსით!
ავტორი: