რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ენერგეტიკი

სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?
სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

მოცემული ინგრედიენტები საკმარისია 8 ცალი დიდი ან 16 პატარა ენერგეტიკული ფილის მოსამზადებლად. თქვენ ასევე დაგჭირდებათ ბლენდერი, კულინარიული ცელოფანი და მჭრელი დანა.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა თხილეული
1   ჭიქა ფინიკი
1   ჭიქა გამომშრალი ხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

სასურველი თხილეულობა(მაგალითად ამ შემთხვევაში ნუში) შეგიძლიათ მოხალოთ, ასე უფრო გემრიელი ფილები გამოგივათ. შედგით ღუმელში და შეწვით 175°C-ზე 10-12 წუთის განმავლობაში, სანამ არომატული და ოქროსფერი არ გახდება. მოხალვის შემდეგ აცალეთ გაცივება.

2

მოათავსეთ სამივე ინგრედიენტი ბლენდერში და აამუშავეთ რამდენიმე წამით. ასე გაიმეორეთ ორჯერ-სამჯერ, პატარა შესვენებებით. თუ ფინიკები ერთმანეთს შეეწებება, დააშორეთ ისინი ერთმანეთს. შემდეგ აამუშავეთ ბლენდერი 30 წამის განმავლობაში, უწყვეტად. შეისვენეთ და შეამოწმეთ, დანამცეცებული ინგრედიენტები ბლენდერის დანას ქვევიდან ხომ არ ეკრობა. როცა დარწმუნდებით, რომ ყველაფერი რიგზეა, ჩართეთ ბლენდერი 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ ინგრედიენტები ერთად ერთად არ შეიკვრება და შეჯგუფდება.

3

გაშალეთ ცელოფანი სამუშაო ზედაპირზე და მოათავსეთ გათქვეფილი ენერგეტიკი ზემოდან. დასრისეთ ხელებით და მიეცით კვადრატის ფორმა. შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში. გააჩერეთ იქ მინიმუმ ერთი საათით. შეგიძლიათ მთელი ღამითაც დატოვოთ კარგად გასაცივებლად.

4

მოაცალეთ თქვენს ენერგეტიკს ცელოფანი და დადეთ საჭრელ დაფაზე. დაჭერით მჭრელი დანით და მიიღეთ ენერგია!

ვაშლი-დარიჩინი-ნიგოზი ასევე გემოთა მშვენიერი შეხამება იქნება. ფილების ნაცვლად ბურთულები ხომ არ გაგვეკეთებინა? რა იქნება რომ დავუმატოთ ქოქოსი? კაკაო? შოკოლადი? დარიჩინი, კოჭა, ჯავზი ან ცედრაც ხომ არ მოუხდება? იყავით თავისუფალი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.
გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.
ავტორი:
დაატკბეთ სუფრა!
დაატკბეთ სუფრა!
ავტორი:
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
ავტორი: