რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

არაქისის კარაქი

გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.
გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრამი არაქისი
2   ს/კ არაქისის ზეთი
1   ს/კ მსხვილი მარილი
420   გრამი გარჩეული, მოხალული არაქისი
1   ჩ/კ მსხვილი მარილი
1 12   ჩ/კ თაფლი
1 12   ს/კ არაქისის ზეთი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

არაქისის მოსახალად წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.

2

გაავლეთ გაურჩეველი, უმი არაქისი წყალში ჭუჭყის მოსაშორებლად და შეამშრალეთ. მოათავსეთ დიდ თასში, შეურიეთ 2 სუფრის კოვზი არაქისის ზეთი, 1-2 სუფრის კოვზი მარილი (გემოვნებით) და აურიეთ, რომ კარგად დაიფაროს.

3

დაალაგეთ ორ საშუალო ზომის ლანგარზე ერთ ფენად და ხალეთ 30–35 წუთის განმავლობაში. ხალვის დაწყებიდან 15–20 წუთში ლანგრები შეატრიალეთ.

4

მოხალული არაქისი გამოდგით და გააგრილეთ. რაც მეტად გაგრილდება, მით უფრო ხრაშუნა გახდება.

5

კარაქის მოსამზადებლად მოათავსეთ 420 გრამი უკვე მოხალული, გარჩეული და გაფრცქვნილი არაქისი, ერთი ჩაის კოვზი მარილი და ერთ-ნახევარი ჩაის კოვზი თაფლი კომბაინის თასში და თქვიფეთ 1 წუთის განმავლობაში.

6

ჩამოფხიკეთ თასის კედლებზე შერჩენილი მასა, შემდეგ კვლავ დაახურეთ თავსახური და განაგრძეთ თქვეფა. ნელ–ნელა შეურიეთ ერთ-ნახევარი ჩაის კოვზი ზეთი და თქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან, გლუვ მასას არ მიიღებთ (დაახლ. 1.5 ან 2 წუთი).

7

ბოლოს, გადაიტანეთ მიღებული მასა ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით მაცივარში. ამ პირობებში შენახვისას ვარგისია 2 თვის მანძილზე.

არაქისის კარაქის გემოს მთავარი საიდუმლო არაქისის სწორად მოხალვაშია.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
კალაბაშის სუპი
კალაბაშის სუპი
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?
სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?
ავტორი:
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
ავტორი:
დაატკბეთ სუფრა!
დაატკბეთ სუფრა!
ავტორი: