რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

არაქისის კარაქი

გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.
გემრიელად ისაუზმეთ თქვენსავე მიერ სახლში მომზადებული კარაქით.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
900   გრამი არაქისი
2   ს/კ არაქისის ზეთი
1   ს/კ მსხვილი მარილი
420   გრამი გარჩეული, მოხალული არაქისი
1   ჩ/კ მსხვილი მარილი
1 12   ჩ/კ თაფლი
1 12   ს/კ არაქისის ზეთი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

არაქისის მოსახალად წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.

2

გაავლეთ გაურჩეველი, უმი არაქისი წყალში ჭუჭყის მოსაშორებლად და შეამშრალეთ. მოათავსეთ დიდ თასში, შეურიეთ 2 სუფრის კოვზი არაქისის ზეთი, 1-2 სუფრის კოვზი მარილი (გემოვნებით) და აურიეთ, რომ კარგად დაიფაროს.

3

დაალაგეთ ორ საშუალო ზომის ლანგარზე ერთ ფენად და ხალეთ 30–35 წუთის განმავლობაში. ხალვის დაწყებიდან 15–20 წუთში ლანგრები შეატრიალეთ.

4

მოხალული არაქისი გამოდგით და გააგრილეთ. რაც მეტად გაგრილდება, მით უფრო ხრაშუნა გახდება.

5

კარაქის მოსამზადებლად მოათავსეთ 420 გრამი უკვე მოხალული, გარჩეული და გაფრცქვნილი არაქისი, ერთი ჩაის კოვზი მარილი და ერთ-ნახევარი ჩაის კოვზი თაფლი კომბაინის თასში და თქვიფეთ 1 წუთის განმავლობაში.

6

ჩამოფხიკეთ თასის კედლებზე შერჩენილი მასა, შემდეგ კვლავ დაახურეთ თავსახური და განაგრძეთ თქვეფა. ნელ–ნელა შეურიეთ ერთ-ნახევარი ჩაის კოვზი ზეთი და თქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან, გლუვ მასას არ მიიღებთ (დაახლ. 1.5 ან 2 წუთი).

7

ბოლოს, გადაიტანეთ მიღებული მასა ჰერმეტულ კონტეინერში და შედგით მაცივარში. ამ პირობებში შენახვისას ვარგისია 2 თვის მანძილზე.

არაქისის კარაქის გემოს მთავარი საიდუმლო არაქისის სწორად მოხალვაშია.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?
სრულად იყენებთ თქვენი ფიზიკური და გონებრივი შრომის პოტენციალს?
ავტორი:
დაატკბეთ სუფრა!
დაატკბეთ სუფრა!
ავტორი:
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
განსხვავებული და სწრაფი მეთოდი არომატული, მჟავე ტყლაპის გასაკეთებლად.
ავტორი: