რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

დამარილებული ლიმონი

დამარილებული ლიმონი ერთგვარი მარინადია, რომელიც შეგიძლიათ სხვადასხვა დანიშნულებით გამოიყენოთ კულინარიაში.
დამარილებული ლიმონი ერთგვარი მარინადია, რომელიც შეგიძლიათ სხვადასხვა დანიშნულებით გამოიყენოთ კულინარიაში.

0:25:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
ლიმონი
მარილი
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ლიმონი საგულდაგულოდ გარეცხეთ. ყოველი ლიმონი სათითაოდ ზემოდან ხელის დაჭერით გააგორეთ მაგიდაზე. ამით შიდა მემბრანები დაზიანდება და ლიმონი უფრო მეტ წვენს გამოიღებს. ლიმონი ჩავჭრათ საკმარისად ღრმად ჯვარისებურად, მაგრამ ისე რომ მთლიანობა არ დაკარგოს, დაახლოებით 3 სანტიმეტრი დავტოვოთ ბოლოში.

2

დაამარილეთ ლიმნის თითოეული ნაჭერი, თითოეულ ნაჭერზე 1 სუფრის კოვზი დაგჭირდებათ. ანუ თითო ლიმონზე 4 სუფრის კოვზი.

3

ლიმონი ჩავალაგოთ ქილაში ძალიან მჭიდროდ, წვენის გამოსაშვებად (მე ამისთვის ვიყენებ კარტოფილის საჭყლეტს).

4

შემდეგი 2-3 დღის განმავლობაში გააგრძელეთ ლიმონზე დაწოლა წვენის გამოსაშვებად, თუ გამოშვებული წვენი არასაკმარისია, ასეთ შემთხვევაში დაამატეთ ახლად დაწურული ლიმონის წვენი. ლიმონი სრულად უნდა იყოს დაფარული თავის წვენში. ქილა დადგით გრილ ადგილას ან შედგით მაცივარში. 2-3 კვირის შემდეგ ლიმონები მზად იქნება.

5

ლიმონის კანი რომ დარბილდება ნიშნავს რომ მზადაა და შეგიძლიათ მისი დაგემოვნება. ბანკიდან ამოღებისას ლიმონს აუცილებლად გადაავლეთ წყალი ზედმეტი მარილის მოსაშორებლად, დანით კი მოაცალეთ დარჩენილი რბილობი. დაჭერით გრძლად ან კუბიკებად და მიიტანეთ მაგიდასთან ნებისმიერ საჭმელთან ერთად, რასაც ლიმონი უხდება.

ლიმონის დამარილებისას შეგიძლიათ გამოიყენოთ დამატებითი ინგრედიენტები:

  1. დაფნის ფოთოლი
  2. ქინძი
  3. გამხმარი ჩილის წიწაკა
  4. დარიჩინის ჯოხი

მათი გამოყენება სავალდებულო არ არის, თუმცა ლიმონს თავისებურ გემოს და არომატს აძლევს.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
კალაბაშის სუპი
კალაბაშის სუპი
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
კალაბაშის სალათი
კალაბაშის სალათი
ძალიან მარტივი და ადვილად მოსამზადებელი ვეგეტარიანული ფრეშ სალათის რეცეპტი. არ შეიცავს გლუტენისს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
მარინადის საოჯახო რეცეპტი ღორის ან საქონლის ხორცის კიდევ უფრო გემრიელად შესაწვავად.
მარინადის საოჯახო რეცეპტი ღორის ან საქონლის ხორცის კიდევ უფრო გემრიელად შესაწვავად.
ავტორი:
იხილეთ მარინადის მომზადების უმარტივესი რეცეპტი და მიანიჭეთ ქათმისა თუ ძროხის ხორცს საუცხოო არომატი.
იხილეთ მარინადის მომზადების უმარტივესი რეცეპტი და მიანიჭეთ ქათმისა თუ ძროხის ხორცს საუცხოო არომატი.
ავტორი: