წინასწარ გაახურეთ ღუმელი 175 °C-ზე. წაუსვით ცხიმი 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარს.
თქვიფეთ 1/2 ჭიქა დარბილებული კარაქი, ყავისფერი შაქარი, მეოთხედი ჭიქა თეთრი შაქარი და ნახევარი ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი დიდ თასში, კრემის მსგავსი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ ერთი კვერცხი და თქვიფეთ, სანამ ჰაეროვანი არ გახდება.
აურიეთ ერთი და კიდევ მეოთხედი ჭიქა ფქვილი, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი და სოდა თასში. მიღებული ფქვილის ნარევი თანდათანობით შეურიეთ კარაქის ნაზავს, სანამ ცომი კარგად არ მოიზილება. შეურიეთ ნახევრადტკბილი შოკოლადის ნატეხები ცომს. მიღებული მასა თანაბრად გაანაწილეთ წინასწარ მომზადებულ საცხობ ლანგარზე.
აურიეთ თასში ერთი ჭიქა შაქარი, ნახევარი ჭიქა გამდნარი კარაქი და ერთი ჩაის კოვზი ვანილის ექსტრაქტი. დაუმატეთ ორი კვერცხი და კარგად ათქვიფეთ. შეურიეთ კაკაო კარაქის ნარევში და თქვიფეთ კარგად შერევამდე. შეურიეთ ნახევარი ჭიქა ფქვილი, გამაფხვიერებელი და დარჩენილი მარილი კაკაოს ნარევს, კარგად ათქვიფეთ. მოასხით შოკოლადის ცომი ნამცხვრის ცომს თანაბრად.
აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20–25 წუთით, ან სანამ ცენტრში მოთავსებულ კბილის ჩხირს სუფთას არ ამოიღებთ. დაჭრამდე მთლიანად გააცივეთ. გემრიელად მიირთვით!