ბოსტნეულის მაჭკატები
ბოსტნეულის ხრაშუნა მაჭკატები მხოლოდ 25 წუთში. გემრიელია არაჟანთან ან იოგურტთან ერთად :)
გახეხილი ყაბაყი საწურზე მოათავსეთ და მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი. გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ, ხელით რაც შეგიძლიათ მაგრად გაწურეთ.
გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სტაფილო, ნიორი, ფქვილი, ათქვეფილი კვერცხი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ¼ ჩ/კ მარილი, 1/8 ჩ/კ პილპილი და კარგად აურიეთ.
თეფშზე დააფინეთ ქაღალდის ხელსახოცი. საშუალო ტემპერატურაზე მოათავსეთ დიდი ტაფა და დაასხით ზეითუნის ზეთი. ბოსტნეულის ნაზავი (დაახლოებით 3 ს/კ ოდენობის) ტაფაზე გადაიტანეთ და დააბრტყელეთ. მაჭკატებს შორის 2–3 სმ ადგილი დატოვეთ.
მაჭკატები 2–3 წუთით წვით, შემდეგ გადააბრუნეთ და მეორე მხარეს 1–2 წუთით წვით – შებრაწვამდე და გახრაშუნებამდე. გადაიტანეთ წინასწარ გამზადებულ თეფშზე და მოაყარეთ მარილი.
მიირთვით მომზადებისთანავე. გემრიელია არაჟანთან ერთად.