რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბოსტნეულის მაჭკატები

ბოსტნეულის ხრაშუნა მაჭკატები მხოლოდ 25 წუთში. გემრიელია არაჟანთან ან იოგურტთან ერთად :)
ბოსტნეულის ხრაშუნა მაჭკატები მხოლოდ 25 წუთში. გემრიელია არაჟანთან ან იოგურტთან ერთად :)

0:25:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა გახეხილი ყაბაყი
2   ჭიქა გახეხილი სტაფილო
2   კბილი დაკეპილი ნიორი
23   ჭიქა ფქვილი
2   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
13   ჭიქა დაჭრილი მწვანე ხახვი
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
მარილი და პილპილი
არაჟანი მისართმევად
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გახეხილი ყაბაყი საწურზე მოათავსეთ და მოაყარეთ ცოტაოდენი მარილი. გააჩერეთ 10 წუთით. შემდეგ, ხელით რაც შეგიძლიათ მაგრად გაწურეთ.

2

გადაიტანეთ დიდ თასში და დაუმატეთ სტაფილო, ნიორი, ფქვილი, ათქვეფილი კვერცხი, დაჭრილი მწვანე ხახვი, ¼ ჩ/კ მარილი, 1/8 ჩ/კ პილპილი და კარგად აურიეთ.

3

თეფშზე დააფინეთ ქაღალდის ხელსახოცი. საშუალო ტემპერატურაზე მოათავსეთ დიდი ტაფა და დაასხით ზეითუნის ზეთი. ბოსტნეულის ნაზავი (დაახლოებით 3 ს/კ ოდენობის) ტაფაზე გადაიტანეთ და დააბრტყელეთ. მაჭკატებს შორის 2–3 სმ ადგილი დატოვეთ.

4

მაჭკატები 2–3 წუთით წვით, შემდეგ გადააბრუნეთ და მეორე მხარეს 1–2 წუთით წვით – შებრაწვამდე და გახრაშუნებამდე. გადაიტანეთ წინასწარ გამზადებულ თეფშზე და მოაყარეთ მარილი.

5

მიირთვით მომზადებისთანავე. გემრიელია არაჟანთან ერთად.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
დაიწყეთ დილა ენერგიულად, ფერადად და ხალისიანად :)
დაიწყეთ დილა ენერგიულად, ფერადად და ხალისიანად :)
ავტორი:
მარტივი და გემრიელი აპეტაიზერი, რომელის მომზადებაც საოჯახო პიკნიკებისთვისაც შეგიძლიათ.
მარტივი და გემრიელი აპეტაიზერი, რომელის მომზადებაც საოჯახო პიკნიკებისთვისაც შეგიძლიათ.
ავტორი:
ერთ–ერთი ყველაზე ადვილი და გემრიელი საზაფხულო რეცეპტი გამომცხვარი პომიდვრის მოსამზადებლად.
ერთ–ერთი ყველაზე ადვილი და გემრიელი საზაფხულო რეცეპტი გამომცხვარი პომიდვრის მოსამზადებლად.
ავტორი:
ათქვეფილი კრემ–ყველი ბოსტნეულით – დღის გემრიელი დასაწყისი. სურვილისამებრ, დაუმატეთ 1 კბილი ნიორი.
ათქვეფილი კრემ–ყველი ბოსტნეულით – დღის გემრიელი დასაწყისი. სურვილისამებრ, დაუმატეთ 1 კბილი ნიორი.
ავტორი: